Facebook, Gerçek Dünyayı Sanal Boyuta Taşıyacak

20
5
4
2
0
Facebook, Gerçek Dünyayı Sanal Boyuta Taşıyacak
Facebook, geçtiğimiz sene vizyona giren Steven Spielberg’ün yönetmenliğini üstlendiği Ready Player One filmini gerçekten hayata geçirmek istiyor gibi görünüyor. Şirket, gerçek dünyayı sanal boyuta taşıyacak olan yeni ürünü üzerinde çalışıyor.

Facebook, çarşamba günü (25 Eylül), sanal ve artırılmış gerçeklik ürünleri üzerine çalışan Facebook Reality Labs (FRL) bölümünün çalışmaları ve vizyonu üzerine odaklandı. Bu girişimin merkezindeyse “hafif, tüm gün kullanılabilir” artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri yer alıyordu. Şirketin söylediğine göre bu gözlükler sizi dünyadaki istediğiniz herhangi bir yere ışınlayabilecek.

Şirket, gerçek dünyanın “paylaşımlı sanal haritası” adı verilen 3 boyutlu “LiveMaps”i oluşturuyor. Artırılmış gerçeklik gözlükleri, haritaya bağlanacak ve herhangi bir yere dijital ‘ışınlanmaya’ izin verecek. Seçtiğiniz yere kendiniz gitmeniz yerine şirketin şu an üzerinde çalıştığı hiper gerçekçi avatarınız gidecek.

Gerçek dünya sanal boyutta

Haritalar, gerçek zamanlı olarak fiziksel dünya hakkında arama yapabilecek ve bilgi paylaşabilecek. Şirket, bu teknolojiyi şöyle tanımlıyor: “Sadece film afişine bakarak gösterim saatlerini öğrendiğinizi ya da ihtiyacınız olan bir şeyi unuttuğunuzda size hatırlatan şahsi asistanınızın hatırlatıcılarını hayal edin”

Bu teknoloji şu an hâlâ emekleme aşamasında ancak Facebook, şirketin Oculus gözlüklerini kullanan birisinin avatarıyla paylaşımlı bir alanda karşılıklı “oturabileceğiniz” sanal gerçeklikte ışınlanma yaklaşımını geliştirme üzerinde çalışıyor. Gelecekte, bu özellikler giyilebilir artırılmış gerçeklik teknolojilerine de gelecek.

Tüm bunların gerçekleşmesi için Facebook’un kullanıcılar ve etraflarındaki dünya hakkındaki devasa veriyi toplaması gerekiyor. Haritalar, akıllı cihazlardaki kitle kaynaklı bilgiler üzerine inşa edilecek. Tabii şirket bunun gizlilik içinde devam edeceğini de taahhüt ediyor.

Kaynak : https://qz.com/1717005/facebook-outlined-how-its-plans-to-bring-us-into-a-sci-fi-world-with-ar-glasses/
20
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
2
0