Facebook, Grup Hikayeleri Özelliğini Sonlandırıyor

4
3
3
0
0
Her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği popüler sosyal medya platformu Facebook, grup hikayelerini sonlandırmaya karar verdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada grup deneyiminin artırılması için yeni yollar araştırıldığı belirtildi.

Facebook, grup yöneticilerinin ve üyelerinin grup içinde videoları ve resimleri hikaye şeklinde paylaşmasını sağlayan özelliği kaldırıyor. Artık Facebook gruplarında 24 saat içinde izlenebilen ve sonrasında yok olan hikayeler paylaşılamayacak.

Grup hikayeleri olarak adlandırılan özellik Aralık ayından beri Facebook kullanıcılarının erişimine açık durumdaydı. Ancak Facebook’un yaptığı açıklamaya göre artık bu özellik 26 Eylül’den itibaren kullanılabilir olmayacak. Öncesinde paylaşılan tüm hikayeler silinecek ve artık yeni hikayeler eklenemeyecek.

facebook hikayeler

Facebook tarafından konuya dair yapılan açıklama ise şu şekilde:

Gruplarda olan özelliklerin insanları eğlenceli ve kullanışlı yollarla bağlayabilmeleri için grup hikayeleri özelliğini sonlandırıyoruz. Ayrıca Facebook topluluklarının genel deneyimlerini artırmak için birçok farklı yolu araştırıyoruz.

facebook

Grup hikayeleri Facebook gruplarından kalkacak olsa da kullanıcılar hala kişisel hesaplarından hikaye paylaşabilecekler. Kişisel hikayelerin kalkıp kalkmayacağıyla ilgili henüz bir gelişme yok.

Facebook, her ay 1,4 milyar insanın ziyaretiyle Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya platformu. Bu platformda açılan topluluklar sayesinde insanlar ortak olduğu noktalarda toplanıyorlar ve tartışabiliyorlar. Grup hikayelerini kullanan insanların ortalama sayısına dair herhangi bir açıklama yapılmasa da gruplarda bildiri yapmak için kullanılan başlıca özelliklerden biriydi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebook-to-shut-down-its-group-stories-feature-next-week/
4
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
3
0
0