Facebook Kullanıcı Verilerini Gizli Anlaşmalar ile Geliştiricilere Satmaya Devam Ediyor

37
2
2
2
0
2018 senesi, Facebook için skandalların son bulmadığı bir sene olmaya başladı ve gün geçtikçe ortaya yeni iddialar atılmakta.

Facebook, geçtiğimiz aylarda sıkça veri güvenliği konuları ile gündeme geldi ve çoğu kez kullanıcılar tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Skandal sonrası olaya adı karışan Cambridge Analytica adlı araştırma şirketi 1 Mayıs'ta iflasını açıklamış fakat Facebook tarafında herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştı.

Facebook, kullanıcı verilerinin artık geliştiricilere verilmediğini açıklasa da Wall Street Journal'ın haberine göre şirketin bazı üçüncü taraf şirketlerin veri kullanımına devam etmesine izin verdiği belirlendi. Beyaz listeler olarak adlandırılan bu anlaşmaların, diğer şirketlerin kullanıcıların telefon numaralarını ve arkadaş listelerini görmesine olanak sağladığı bildirildi.

Habere göre, beyaz listedeki şirketlerden iki tanesinin RBC Capital Markets ve Nissan Motors olduğu söyleniyor. Facebook ise yalnızca kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek, yeni özellikleri test etmek ve devam eden testleri tamamlamak adına üçüncü taraf şirketlere erişim izni sağladığını iddia ediyor. Bakalım Facebook için ne kadar süre daha veri güvenliği tartışmaları yaşanmaya devam edecek?

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/08/facebook-reportedly-sold-user-data-to-businesses-in-secret-deals/
37
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
37
2
2
2
0