Facebook, Hesabınızı Silseniz Bile Peşinizi Bırakmıyor

114
7
4
2
2
Facebook'un hesapları silinse dahi kullanıcılarının verilerini topladığı ortaya çıktı.

Kullanıcıların güvenliği ve gizlilikleri konusunda pek çok kez sıkıntılar yaşayan Facebook hakkında yeni bir gerçek ortaya çıktı. Facebook, kullanıcılar hesaplarını silseler bile veri toplamayı sürdürüyor ve bununla ilgili hiç bir şey yapmıyor. Şöyle düşünün. Bugün itibarıyla Facebook hesabınızı siliyorsunuz, uygulamayı telefonunuzdan kaldırıyorsunuz, geri döndüğünüzde ise her şey kaldığı yerden devam ediyor.

DuckDuckGo'nun kurucusu Gabriel Weinberg, bir şeyin devre dışı bırakılmış olmasının o ürünün kullanımının sona erdiği anlamına geldiğini belirtti. New York Eyalet Başsavcısı İnternet Bürosu eski şefi Kathleen McGee ise konu ile ilgili olarak, ortalama bir insanın hesabını dondurduğu zaman Facebook'un veri toplamayacağını varsayacağını belirtti. Ayrıca, uygulamanın aldatıcı olduğu konusunda tedirginliklerini dile getiren McGee, kullanıcıların ise konu ile ilgili yanlış yönlendirildiğini belirtti. 

Geçtiğimiz mart ayında oluşturulan 'Delete Facebook' etkinlikleri ise geniş çaplı yankı uyandırmıştı. Pew Araştırma Merkezi, Amerikalıların yüzde 42'sinin bu etkinlikler çerçevesinde Facebook hesaplarını sildiklerini açıkladı.

Facebook, hesabınız olmasa bile Facebook Pixel gibi araçlarla hatta girdiğiniz sayfalardaki paylaş butonlarıyla kullanıcıları takip edebiliyor. 275 milyon web sayfasında, Facebook'un paylaş butonu bulunuyor. Yani gün içerisinde girdiğiniz neredeyse her sitede bu sekme mevcut. Bu da demek oluyor ki siz istemeseniz bile Facebook sizi anbean takip ediyor.

Hesabınızı silebilirsiniz, ancak unutmayın ki bu sadece sizi diğer kullanıcılardan gizliyor. Facebook ne olursa olsun sizi izlemeye, verilerinizi toplamaya devam ediyor. Bu durumun düzeltilmesi gerektiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Ancak bunu kimin düzelteceği ve bu düzeltmenin nasıl yapılacağı konusunda hiçbir reaksiyon görünmüyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebook-is-still-tracking-you-after-you-deactivate-your-account/
114
7
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
114
7
4
2
2