Facebook, Kripto Paralara Uyguladığı Reklam Yasağını Kaldırdı

6
2
1
1
0
Facebook, bu yılın başlarında aldığı karar ile kripto para birimlerinin reklamlarının yayınlanmasını engellemişti. Bugün aldığı karar ile tekrardan kripto para birimlerinin reklam vermesine olanak sağladı.

Facebook, kripto para birimlerinin tekrardan reklam verebilmesine olanak sağlamak adına reklam politikasını güncelledi. 26 Haziran Salı günü yayınlanan bir duyuru ile kripto paralara yeniden reklam verme şansı sunan Facebook, kripto para birimlerinin reklamlarının yayınlanacağını ancak ICO'lar için yasağın devam ettiğini belirtti.

Facebook‘un yeniden gözden geçirme kararı aldığı yasaklanmış ürün ve hizmet politikası sonrası bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "26 Haziran’dan başlayarak, önceden onaylanmış reklamverenlerden kripto para birimi ve ilgili içeriği tanıtan reklamlara izin vereceğiz, ancak ikili seçenekleri ve ICO tekliflerini tanıtan reklamları yasaklamaya devam edeceğiz." sözleri kullanıldı.

Bu kısıtlamalar göz önüne alındığında Facebook, reklam vermek isteyen herkesin kriterlere uyamayacağını düşünüyor. Şirket geri bildirimleri inceleyeceğini ve gerekiyorsa zamanla politikasını gözden geçirebileceğini belirtti. Facebook'un reklam politikası geliştirilmeye devam ederken blockchain teknolojisi ile ilgili araştırmalara devam edeceği ifade edildi.

Kaynak : https://www.cnbc.com/2018/06/26/facebook-is-reversing-its-ban-on-cryptocurrency-ads.html
6
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
0