Facebook, Kullanıcı Verilerinden Para Kazandığını Göstermek Adına Şartlarını Değiştirecek

17
2
1
1
0
Avrupa Komisyonu, bugün yaptığı açıklamada Facebook'un kullanıcıların verilerini kullanarak para kazandıklarını net bir şekilde açıklamak adına kayıt olma şartlarını değiştireceğini belirtti.

Avrupa Komisyonu, sosyal medya devinin kullanıcıları neye kaydoldukları hakkında daha iyi bilgilendirmek için şart ve koşullarını değiştirdiğini söyledi. Yeni koşullarda Facebook’un topladığı verileri kendi çıkarları adına (kişiye özel reklam vb.) kullandıkları açıkça belirtilecek.

Şirket, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Tüketici Hakları otoriteleri ile yaptıkları görüşmelerden sonra bu değişikliklere karar verdi. Avrupa Komisyonu, 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerinin uygunsuz şekilde toplandığı iddia edilen Cambridge Analytica veri skandalından sonra Facebook’un şart ve koşullarını incelemeye başlamıştı. Komisyon ayrıca teknoloji şirketlerinin şartlarını Avrupa Birliği Tüketici Hukuku'na uygun biçime getirmelerini istiyor.

Yeni şartlar, Facebook’un kişilerin verilerini paylaşması ve reklama maruz bırakması karşılığında kullanıcılar için ücretsiz olduğunu belirtecek. Facebook’un bu değişiklikleri Haziran ayının sonuna kadar yapması bekleniyor. Değişiklikler yapılmazsa komisyon birçok yaptırım uygulayacak.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-04-eu-facebook-terms-money.html
17
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
1
0