Facebook, Kullanıcıları Yatak Odasında Bile Dinleyebileceği Bir Patent Aldı

49
25
3
3
1
Aylardır eleştiri üzerine eleştiri alan Facebook, yeni aldığı patent ile tartışmaların yine odak noktası haline geldi. Facebook artık 'isterse' bizi yatak odamızda bile dinleyebilecek.

Cambridge Analytica skandalından bu yana yaptığı her hamle medyanın ve kullanıcıların gözüne batan Facebook, yine çok tartışılacak bir patent aldı. Aldığı yeni patent ile Facebook, akıllı telefon mikrofonlarını uzaktan etkinleştirerek ortam sesini dinleyebilecek. Evet, yatak odası da bu ortamlara dahil.

Söz konusu patent dahilinde Facebook, reklamlar gibi TV içeriklerine yüksek perdede ses sinyalleri yerleştiriyor. İnsan kulağı bu sinyalleri algılayamıyor fakat akıllı telefonumuz gibi bir ‘istemci cihaz’ bu sinyalleri algılayabiliyor. Sinyali alan cihaz, ortam sesini kaydetmeye başlıyor ve Facebook’a veriler gönderiyor.

Aldığı patentle ilgili açıklamalarda bulunan Facebook, söz konusu teknolojiyi hiçbir ürününe entegre etmeyeceğini söyledi. Kullanmayacaksa böyle bir patenti neden aldığının sorulması üzerine ise sosyal medya devi, diğer şirketlerin böyle bir teknolojinin patentini almaması ve kullanmaması olduğunu söyledi.

Yani durumu özetlemek gerekirse Facebook, tek bir TV reklamı ile bizi yatak odamıza kadar dinleyebileceği bir teknoloji geliştirdi, bu teknolojiyi başka şirketler kullanamasın diye patentledi ve kendisi bu teknolojiyi hiçbir ürününde kullanmayacak. Ne kadar şanslıyız; Facebook, başka şirketler bizi istismar edemesin diye sürekli çalışıyor...

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/27/facebook-patent-secret-audio-recordings/#AabdGOBA9OqX
49
25
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
49
25
3
3
1