Facebook, LGBTİ Bayrağını Neden Kaldırdığını Açıkladı

26
10
7
3
1
2016 senesinden beri Facebook'ta kullanılır durumda olan ve beğen butonunda yer alan 'tepki' seçeneklerinde bazı değişikliklere gidileceği açıklandı.

Facebook'un tepki butonları, kullanıma sunulduğundan beri hayli sevildi ve sanırım hepimiz severek kullanıyoruz. Anneler Günü, Onur Haftası gibi tüm dünyada aynı anda gerçekleşen önemli günlerde de farklı butonlar ekleniyordu ancak Facebook, artık bunu sürdürmeyeceklerini ve tepki butonlarının sabit kalacağını açıkladı. Geçtiğimiz sene pek çok ülkede aynı anda Onur Haftası'nda kullanıma sunulan gökkuşağı bayrağı butonu da artık Facebook'ta yer almayacak.

Onur Haftası'nın yaklaşması üzerine, gökkuşağı bayrağının yeniden eklenmemesi dikkat çekmiş olacak ki pek çok insan Twitter üzerinden 'bayrağın neden eklenmediği' sorusunu sormuş. Facebook ise bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini fark etmiş olacak ki durumun gökkuşağı bayrağına özel olmadığını belirterek, artık benzer eklemeler yapmayacaklarını açıklamış.

'Onur tepkimiz nerede? Çerçeveler için minnettarım ama bu tepkiye de ihtiyacımız var'

'Beğen butonunda yer alan bayrağımız nerede? Lütfen geri getirin'

'Twitter bize Onur Haftası emojiileri ile sevgisini ve desteğini veriyor. Facebook ise hiçbir şey.. Bayrağımızı geri getirmeyecek misin?'

Ancak Facebook, Onur Haftasını es geçmemiş çünkü tepkilere bakılırsa, eğer es geçseydi daha fazlası da gelecekti. Instagram ve Facebook Messenger üzerinden kullanılabilir durumda olan pek çok filtre, çerçeve ve emoji sayesinde Facebook bu konuda çok fazla tepki çekmeyecek gibi duruyor.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/04/facebook-custom-reactions-pride-flag/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#MrWH6wPhzPqg
26
10
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
10
7
3
1