Facebook, Manavgat'ta Bulunanların 'İyi' Olup Olmadıklarını Soruyor

26
3
3
2
2
Facebook, Manavgat'ta meydan gelen orman yangınları için Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini aktif etti. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, güvende olup olmadıklarını yakınlarına bildirebilecekler. Ayrıca Facebook'ta ekli olan diğer kullanıcıların durumları da öğrenilebilecek.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve Türkiye'nin yüreğini dağlayan orman yangınlarıyla ilgili harekete geçti. Kritik olaylarda devreye aldığı "Güvenlik Durumu Kontrolü" özelliğini Manavgat'ta aktifleştiren platform, bu sayede insanların güvende olup olmadıklarını bildirmelerine yardımcı olacak. Elbette bunun için, internet bağlantısının sağlıklı bir şekilde çalışıyor olması gerekiyor.

Facebook'un etkinleştirdiği Güvenlik Durumu Kontrolü özelliği, kullanıcıların kendileriyle ilgili bildirim yapmalarına ek olarak, yakınlarının durumlarını öğrenmelerine de yardımcı olacak. Daha önce de bazı olaylarda kullanıma sunulan özellik, bölgede olan vatandaşların en azından sevdikleriyle ilgili bilgi alabilmelerini sağlamış olacak. Peki Facebook'un Güvenlik Durumu özelliği, nasıl kullanılacak?

Facebook'un Güvenlik Durumu Kontrolü'nü kullanmak için yapmanız gerekenler

Manavgat orman yangını

  • Facebook'taki "Kriz Yardım Merkezi"ne giriş yapın.
  • Manavgat'taki orman yangınlarıyla ilgili seçeneğe dokunun.
  • Güvenlik Durumu Kontrolü butonuna dokunun.
  • Facebook'ta ekli olan arkadaşlarınızla ilgili durum sayfası göreceksiniz. Buraya bildirimde bulunmamış için ayrı bir liste var. O listeye girin ve "Güvende Olup Olmadığını Sor" butonuna dokunun.

Facebook'un Güvenlik Durumu Kontrolü, kullanıcıların özelliğe gösterdikleri ilgiye göre yaygınlaşmaya devam edecek. Kullanıcılar, konuyla ilgili paylaşım yaptıkça ve birbirlerinin güvende olup olmadıklarını sormaya devam ettikçe, özelliğin kullanılabilirliği artacak

Kaynak : https://www.haberturk.com/facebook-tan-manavgat-icin-guvenlik-durumu-kontrolu-ozelligi-haberler-3147805-teknoloji
26
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
26
3
3
2
2