Mark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması: Çok İlginç Bir Hadise

27
6
4
3
1
Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Çin merkezli Bytedance isimli şirketin 500 milyona kullanıcıya sahip sosyal medya platformu TikTok hakkında konuştu. Facebook’un TikTok’a karşı Lasso adında bir uygulama çıkaracağını söyleyen Zuckerberg, “Çok ilginç bir hadise” ifadelerini kullandı.

Facebook, Twitter ve Instagram’ın ardından sosyal medya mecralarının dev rekabetine kimin ortak olacağı tartışma konusuydu. Bu tartışma 2016’da hayatımıza giren TikTok ile bozguna uğradı. Sadece Türkiye’de 26 milyon insan artık TikTok kullanıyor. Global kullanıcı sayısı ise 500 milyona ulaştı. 

TikTok, sık sık üretilen içerikleri ve tuhaflığı ile gündem olan, hatta şu anda Twitter’da #TikTokYasaklansın etiketiyle tepki toplayan bir kültür yarattı. Bu alanda karşısına çıkan her devi satın alıp bünyesine katan Facebook’un ise yeni bir planı var. Şirket, TikTok’a rakip olmak için tamamen bağımsız Lasso uygulaması üzerinde çalışıyor.

Mark Zuckerberg’in TikTok’a karşı gizli bir planı var:

zuckerberg

The Verge tarafından yapılan haberin kaynağı Zuckerberg’in ses kayıtları. Kayıtlar sırasında TikTok’tan bahseden Zuck, “Ölçek açısından mesela Hindistan’da Instagram’ı geçtiğini sanıyorum. Evet, çok ilginç bir hadise. Dolayısıyla bu yönde atacağımız bir dizi adım var, üzerinde durduğumuz Lasso adında bağımsız bir ürünümüz var.” diyor. 

Lasso’yu ilk olarak Meksika’da deneyeceklerinin sinyallerini veren Zuckerberg, TikTok’a rakip olmak için yeteri kadar vakitlerinin bulunduğundan bahsediyor. Geçtiğimiz yıllarda reklamlar yüzünden Facebook cephesinde yaşanan sıkıntılar, Zuckerberg’in biraz da ders aldığını gösteriyor. Zira açıklamalarında reklamlardan da söz ediyor.

facebook lasso

TikTok’un büyüdüğünü ama tanıtımı için çok fazla para harcadığını söyleyen Zuckerberg, “Reklamları sonlandırdıkları halde müşteriyi koruma güçleri aslında o kadar kuvvetli değil.” Açıklamasıyla TikTok’u çoktan araştırdıklarını belli ediyor. Hatta bu açıklaması Çinli şirket için bir tehdit olarak algılanabilir.

Zuckerberg, “Bu alan henüz yeni oluşuyor. Bizim için burada ne yapmak istediğimizi çözmeye yetecek kadar zaman var.” diyor. TikTok, öyle ya da böyle her ne kadar sevilmese de kendi sektörünü yaratmış ve Zuckerberg’i bu konuda ikna etmiş görünüyor. Zuckerberg’in ses kayıtları, geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen bir toplantı sırasında kaydedilmişti ve yeni ortaya çıktı.

27
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
27
6
4
3
1