Facebook Messenger’a Veri Tasarrufu Geliyor

0
0
0
0
0
Güncellemelerle birlikte artık her tür ihtiyaca karşılık veren Facebook Messenger, bu özelliklerin yarattığı yoğun veri kullanımı sorununu bir veri tasarrufu özelliğiyle çözüyor.

Facebook Messenger son güncellemeleriyle birlikte artık tüm servisleri bir arada bulunduran bir uygulama haline dönüştü. Bu özellikler ise doğal olarak veri kullanımı şeklinde bizlere dönüyor.

Facebook Messenger kullanarak mesajlaşmakla pek internet harcaması olmuyor. Asıl sorun fotoğraflar ve videolar gönderilip alınmaya başlandığında ortaya çıkıyor. Bu büyük transferlerin varlığında ise bir veri tasarrufu aracına ihtiyaç duyuluyor.

Tam da bunu düşünerek beta kullanıcılarına ayarlar üzerinden aktive edebilecekleri veri tasarrufu seçeneği Facebook tarafından uygulamaya eklendi. Bu seçenek aktif olduğunda mobil veri ile kullanımda fotoğraf ve videoların otomatik indirilmesi engelleniyor. İstenirse gelen medyaya dokunarak normal boyutta indirilme gerçekleştiriliyor.

Son olarak hatırlatmadan geçmeyelim, bu veri tasarrufu özelliği bir Wi-Fi ağına bağlandığınızda otomatik olarak devredışı kalıyor ve uygulama normal çalışmasına devam ediyor.

Kaynak : http://www.androidauthority.com/data-saver-mode-facebook-messenger-beta-722389/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0