Facebook Messenger'a Mesajlarınızı Şifreleyen Yeni Güvenlik Güncellemesi Geldi!

0
0
0
0
0
Facebook, Messenger platformu için son dönemlerin popüler güvenlik önlemlerini getiren güncellemeyi kullanıcılarına sundu

Facebook, Ggerek gerçekleştirdiği projeler gerek ise çeşitli güncellemeler ile sık sık karşımıza çıkarak çoğu zaman gündemde ki yerini koruyor. Bu sefer güvenlik ağırlıklı güncellemesi dikkat çeken Facebook, son dönemlerin popüler şifreleme sistemine geçiyor.

Bu yeni güncelleme de daha önceden WhatsApp tarafından karşımıza çıkan uçtan uca şifreleme sistemi karşımıza çıkıyor. WhatsApp, görünüşe göre bu şifreleme sistemi üzerinde olumlu yorumlar ile karşılaşılmış ki aynı güncelleme Facebook Messenger içinde getirilmiş. Bu özellik ile iki tarafında konuşmaları şifreleniyor ve kötü amaçlı uygulamalar tarafından ulaşılması neredeyse imkansız hale geliyor.

Aynı zamanda bu güncelleme içerisinde yer alan süreli mesaj ile her ne kadar dikkat çekisi olsa da Line gibi uygulamalarda bu özelliğin önceden bulunuyor olması, Facebook'un etraftaki sevilen özellikleri getirdiğini gösteriyor. 5 saniyeden başlayan ve 1 güne kadar uzayabilen bir zaman ayarı bulunan bu gizli konuşma özelliği ile yazıştığınız kişilerden mesaj geldiği zaman, eğer ekran kilit sırasındaysa ekran üzerinde ''Biri sana mesaj gönderdi.'' yazısı çıkıyor.

Her ne kadar önceden karşılaştığımız özellikler olsa bile, Facebook gibi güncel kullanımda olduğumuz bir sosyal medyada da bulunması takdiri şayan. Her ne kadar geç kalınmış olsa bile!

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0