Facebook Messenger Baştan Aşağıya Yenileniyor: Windows ve Mac Sürümleri Yolda

18
2
1
1
1
Facebook'un sohbet uygulaması olan Messenger'a yepyeni özelliklerin geleceği duyuruldu.

Teknoloji devi şirketin bugün gerçekleştirdiği F8 Geliştirici Konferansı'nda, şirketin platformları hakkında birçok yenilik duyuruldu. Duyurulan yeniliklerin arasında en ilgi çekenlerden birisi olarak karşımıza, Facebook Messenger'a eklenecek olan yeni özellikler çıkıyor.

Facebook, sohbet uygulaması Messenger'da gizliliği ön planda tutacağını duyurdu. Bu bağlamda Messenger uygulamasında yapılan sohbetler, WhatsApp'ta olduğu gibi, uçtan uca şifreleme yöntemiyle koruma altına alınacak. Uçtan uca şifreleme teknolojisi kullanıcılar arasında gerçekleşen veri akışını şifreleyerek, 3. kişiler tarafından verilerin okunmasının önüne geçiyor.

Uçtan uca şifreleme teknolojisini Facebook, sadece yazışmalara değil aynı zamanda video görüşmelerine, paylaşılan konum bilgilerine ve daha birçok veriye getiriyor. Uzun zamandır Facebook tarafından getirilmesi beklenen bu özellik, şirketin geçmişte yaşadığı gizlilik ile alakalı sorunlardaki kötü ününü kapatmasına yardımcı olacak.

Gizlilik geliştirmelerinin yanında Messenger uygulaması çok daha kullanıcı dostu hâle geliyor. Uygulamanın kodlarını baştan aşağıya yenileyen Facebook, Messenger uygulamasının boyutunu da sadece 30 MB'a düşürüyor. Artık çok daha hızlı bir şekilde açılan Messenger uygulaması, eskiye oranla daha hızlı çalışıyor ve pil ömrünü uzatıyor.

Facebook'un asıl planının Messenger'ı dünyanın en hızlı iletişim uygulaması yapmak olduğu söyleniyor. Uygulamayı herhangi bir cihazın rahatlıkla çalıştırabileceği kadar hafif ve bir o kadar da işlevsel yapmak için uğraşan Silikon Vadisi devi şirket, uygulamanın Windows ve macOS versiyonlarını 2019'un sonbaharında yayımlayacağını da duyurdu.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/facebook-makes-major-changes-to-messenger-for-speed-and-privacy
18
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
1