Facebook Messenger'da Oyun Dönemi Başlıyor!!

1
1
0
0
0
Facebook, oyun sektöründe yerini her geçen gün daha da sağlama alıyor.

Facebook son zamanlarda oyun konusunu epey kafasına takmış gibi duruyor. Mobil oyunların yükleşi ve beraberinde Android ile iOS'un mobil oyun pazarındaki hakimiyeti ile, oyun konusunda geride kalan Facebook, önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Kısa bir süre önce Steam'e rakip olmayı planladığı yeni oyun platformu Gameroom'u kullanıma sunan Facebook, şimdi de en gözde uygulaması Messenger'ı oyunla doldurmaya hazırlanıyor.

Intant Games adı verilen yeni platform sayesinde mini oyun olarak tabir ettiğimiz pek çok oyun, Messenger üzerinden oynanabilecek. Üstelik istediğiniz zaman arkadaşlarınıza istek ve düello teklifleri gönderip onlarla beraber de oyunları oynayabileceksiniz. Tabi eş zamanlı olarak giriş yapmanıza gerek yok. Yani kendi sırası geçen, diğerinin Messenger'a girmesini bekleyecek (bu biraz can sıkıcı olabilir).

Instant Game platformu, ayrıca üçüncü parti geliştiricilere de açık olacak. Önümüzdeki ay geliştirici kiti yayınlamay düşünen Facebook, buna karşın oyun içi satın almalar ya da benzeri şekilde ücretlendirmeleri sunacak mı henüz bilemiyoruz (çünkü sunmazsa geliştirici adam nasıl para kazansın).

Hali hazırda pek çok oyunu pilot bölgelerdeki Messenger kullanıcılarına sunan Facebook, platforma uygun oyunlar üretebilecek şirketlerler de anlaşmalarını çoktan yapmış durumda. Bu şirketlerin oyunları geliştirmede kullandıkları teknoloji ise HTML5.

Instant Games'in dünya genelindeki Messenger kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor fakat Facebook bu konuda epey bir hızlı yol katetmekte.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/11/04/facebook-messenger-instant-games/?ncid=rss
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0