Facebook, Messenger İçin 'Sohbet Odaları' Özelliğini Deniyor

1
1
0
0
0
Facebook, Messenger'ı sadece bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkaracak yeni özellikleri denemeye devam ediyor.

Facebook, Messenger uygulamasının üstüne düşmeye devam ediyor. Hali hazırda pek çok özelliği Messenger'a getirmiş ve getirmekte olan Facebook, şimdi de sohbet odaları özelliğini devreye sokacak.

Aslında bu özellik ile Facebook'un yine radarına Twitter'ı aldığını söyleyebiliriz. Çünkü sohbet odaları belirli bir konu hakkında sizin ile aynı zevkleri ve aynı ilgi alanını paylaşanları bir araya getirecek. Yani Twitter'ın 'Trending Topics' olayı bir nevi Messenger'da olacak diyebiliriz. 

Örneğin vizyona giren bir film hakkındaki konuda tanımadığınız kişiler ile girdiğiniz sohbet odasında film hakkında görüşlerinizi ve yorumlarınızı paylaşabileceksiniz. 

Tabi bu sohbet odaları kullanıcı güvenliği açısından 'özel' şekilde de olabilecek. Bu durumda da bir sohbet odasına katılabilmek için yönetici onayı almanız gerekebilir.

Henüz Messenger'ın bu özelliği hakkında çok fazla bir detay bilemiyoruz. Özellik bir süredir Avustralya ve Kanada'da bazı kullanıcılar için denenmekteydi. Fakat Facebook bu özelliği tüm kullanıcılarına sunacak mı henüz bilemiyoruz. Sizce bizim ülkemizde bu tarz sohbet odaları ne denli tutar?

Ben size olabilecek iki şeyi söyleyeyim; kadın kullanıcılara yapılacak her türlü taciz ve insan gibi sorunu tartışıp çözmek yerine ''adres/telefon ver!'' diye öten klavye delikanlıları. Ayrıca Twitter'dan yola çıkarsak belirli bir konu ile alakalı, saygı-sevgi çerçevesinde tartışma yapmak pek bize göre değil. 

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Facebook-testing-chat-rooms-feature-for-Messenger_id87705
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0