Facebook, Mobil Uygulamasını Grupları Öne Çıkaracak Şekilde Değiştiriyor

9
1
0
0
0
Facebook, mobil uygulamasında grupları ön plana çıkarmak istiyor. Şirket, gerçekleştirdiği değişiklikler ile grupların hem önemini hem de işlevini artırıyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya uygulaması olan Facebook, yıllık F8 Geliştirici Konferansı sırasında Messenger, Instagram ve WhatsApp için pek çok yeni özellik duyururken, ana uygulaması olan Facebook ile ilgili gelişmeler konusunda da sessiz kalmadı. Facebook tarafında yapılan açıklamaya göre sosyal medya platformu artık topluluklara daha fazla önem verecek.

Şirketin açıklamasına göre Facebook'ta toplam 10 milyon farklı grup ve bu gruplara üye 400 milyon kullanıcı bulunuyor. Facebook uygulamasına eklenen 'gruplar' simgesi, Facebook kullanıcılarının üye oldukları grupları görüntülemesini, yalnızca bu gruplara ait tüm gönderileri görmesini ve yeni gruplar keşfetmesini sağlayacak.

Ayrıca yine şirketin açıklamasına göre Facebook grupları, türlerine göre farklı yeteneklere sahip olabilecekler. Örneğin bir sağlık grubunda üyeler, rahatsızlıklarını ya da bir sağlık sorunu ile ilgili çözümleri anonim olarak paylaşabilecekler. Ya da iş odaklı bir grupta iş verenler, yeni çalışanlar bulmak için iş ilanı paylaşabilecekleri bir arayüze sahip olacaklar.

Facebook, yeni sistemde grup gönderilerinin ana sayfada daha fazla yer alacağını belirtiyor. Ayrıca kullanıcıların benzer topluluklara üye yeni arkadaşlar edinmesi için de bazı yeni özellikler geliyor. Halihazırda test edilmiş olan Yeni Arkadaşlarla Tanış özelliği, Gruplar ile entegre olacak ve kullanıcıların benzer nitelikteki kullanıcılar ile arkadaş olabilmesini sağlayacak.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Facebook-is-redesigning-its-mobile-app_id115708
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0