Facebook, Neden Karaborsadan ‘Çalıntı Şifreler’ Satın Alıyor?

0
0
0
0
0
Facebook, Neden Karaborsadan ‘Çalıntı Şifreler’ Satın Alıyor?
Portekiz’de yapılan Web zirvesine konuşmacı olarak katılan Facebook’un CSO’su Alex Stamos, şirketin neden çalıntı şifreler satın aldığını açıkladı.

Facebook’un CSO’su Alex Stamos, Portekiz’de yapılan Web zirvesinde bazı önemli açıklamalarda bulundu. Sitenin günlük 1.3 milyar kullanıcısının olduğunu ve bunca kişinin bilgilerinin güvence altına alınmasının çok zor olduğunu söyleyen Stamos, şirketin bu anlamda karaborsada satılan hesap şifrelerini satın aldığını belirtti. Peki bu şifrelerin satın alınmasıyla güvenliğin sağlanması arasındaki bağlantı ne?

Yahoo’dan ayrılıp Facebook’a katılan Stamos, aynı şifrelerin farklı yerlerde kullanılmasının kişiler açısından büyük risk oluşturduğunu söylüyor. Şirketinin kullanıcıların bu ‘üşengeçliği’nin başlarına dert açacağının farkında olduğunu belirten Stamos, Facebook’un karaborsada satılan çalıntı hesaplara ait şifrelerle kendi veritabanlarında bulunan şifreleri eşleştirerek güvenlik tehdidiyle karşılaşma ihtimali yüksek olan kullanıcılara uyarılarda bulunduğunu söyledi. 

Güvenlik konusuna en fazla önem veren şirketlerin başında yer alan Facebook, geçtiğimiz günlerde sahibi olduğu WhatsApp için çift adım doğrulama özelliğini getirmişti. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0