Facebook, Ötenazi Talebi Reddedilen Adamın Ölümünü Canlı Yayınlamasına İzin Vermeyecek

100
11
6
5
4
Facebook, ötenazi talebi Fransız hükümeti tarafından reddedildikten sonra ölümünü canlı yayınlayacağını açıklayan adama izin vermedi. Facebook'un açıklamasından sonra kararından dönmeyen hasta adam, "yedek çözümü" olduğunu belirtti.

Fransa'da ölümcül hastalığa yakalanan Alain Cocq isimli bir adam, ötenazi talebinin hükümet tarafından reddedilmesinin ardından ölümünü Facebook üzerinden canlı olarak yayınlayacağını açıklamıştı. Yasaların izin vermemesi nedeniyle talebi reddedilen Cocq, yasaların "zorunda bıraktığı ıstırabın ne olduğunu Fransızlara göstermek için" böyle bir karar aldığını söylemişti.

Hasta adamın dikkat çeken bu açıklamalarının ardından bir Facebook sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamalarda ölümcül hasta olan Fransız Alain Cocq'un ölümünü canlı yayınlamasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Facebook, Cocq'un kendi ölümünü yayınlamasını engelleyecek:

Alain Cocq

Facebook'un, Cocq'un "bu karmaşık soruya" dikkat çekme isteğine saygı duyduğunu ancak şirket kurallarının intihar girişimlerini canlı yayınlamayı yasakladığını ve "uzman tavsiyesini" dinledikten sonra canlı yayını engellemek için adımlar atıldığını söyledi.

Arter duvarlarının birbirine yapışmasına neden olan oldukça nadir görülen bir hastalığa sahip olan Cocq, ötenaziye izin verilmesi için geçtiğimiz günlerde Başkan Emmanuel Macron'a ulaşmıştı. Cocq'un gayretine saygı duyduğunu söyleyen Başkan Macron, kanunun ötesine geçemeyeceğini söyleyerek hasta adamın isteğini reddetmişti.

Facebook'un kısıtlamaları hasta adamı caydırmadı:

Alain Cocq

Facebook'un kısıtlamaları yüzünden kararından vazgeçmeyen Alain Cocq, canlı yayın için "yedek çözüm" sözü verdi ancak yayın için hangi platformu kullanacağını söylemedi. Bu noktada YouTube ve diğer popüler video devlerinin de intihar ve kendine zarar vermeyi engelleyen katı kurallara sahip olduğu biliniyor.

Geçmişte bu tür istenmedik olaylarla karşı karşıya kalan Facebook, yıllar içerisinde intiharı önleme tedbirlerini artırdı. Şirket, bu tür intihar ya da kendine zarar verme içeriklerini tespit edebilmek için yapay zekâ kullanıyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/facebook-to-block-ill-man-from-livestreaming-death-170828445.html
100
11
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
100
11
6
5
4