Facebook, Para Uğruna Çocuk İstismar Görüntülerini Siteden Kaldırmıyor!

111
2
2
1
1
Bir dönem hepimizin kalbine taht kuran, sonralarda popülerliğini kaybeden ve şimdi de adı Cambridge Analytica skandalları ile anılan Facebook, yeni bir skandalla daha karşımıza çıktı.

Kendini çeşitli biçimlerde affettirmeye çalışan, kullanıcıların içini rahatlatmak uğruna çeşitli güvenlik önlemleri alan Facebook’un para uğruna birçok şeye göz yumduğu ortaya çıktı. Hepimizin geleceği olarak gördüğü çocuklar, bazı kötü niyetli ve kendini bilmez kişiler tarafından çirkince istismar ediliyor. Ancak kesin bir dille kınanan ve tepki gören bu davranışın görüntüleri, hala daha Facebook’da mevcut.

Yüzlerce şikayet ve uyarı almasına karşın hala bu çirkin görüntüleri site üzerinden kaldırmayan Faceook’un bunu sadece para için yaptığı ortaya çıktı. Facebook’un göz ardı ettiği içerikler sadece bununla da sınırlı değil. Nefret söylemlerinin ve reşit olmayan çocuklar tarafından yapılan paylaşımlara da göz yuman Facebook, bazı hataların olduğunu bu sebeple görevlilerin yeniden eğitime alındığını söyledi.

Konu hakkında konuşan sözcü ise bunun düzeltilmesi için dünya genelinde görevlilere eğitim verildiğini ve olayın kısa süre içerisinde açıklığa kavuşacağını belirtti. Daha öncesinden de benzer ifadelerde bulunan Facebook’un, olaylara müdahale etmediği ve hala bu tarz görüntülerin sitede yer aldığını söyleyebiliriz. Ancak şunun da altını çizmeliyiz ki bu gibi hassas konular hiçbir zaman bir Facebook eğlencesi olmamalıdır.

111
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
111
2
2
1
1