Facebook Reklam Engelleyici Kullansanız Bile Reklamı Size Gösterecek!

0
0
0
0
0
İstediğiniz kadar reklam engelleyici eklentiler, uygulamalar kullanın. Facebook reklamı her türlü size gösterecek.

İnternet alemi iyi hoş ama reklamlar bazen kullanıcıları çileden çıkarabilmekte. Tabiki reklamsız da olmuyor çünkü ortada bir gelir söz konusu ancak, bu reklamlar bazen o kadar abartılı oluyor ki, kullanıcıların da sabrının taştığı oluyor.

Neyse ki hem web tarayıcıları, hem de mobil cihazlar için pek çok reklam engelleyici eklenti, uygulama mevcut. Fakat Facebook, bu programları da aşarak kullanıcılara bir şekilde reklam sunacak.

Bugün paylaştığı resmi gönderi ile reklam konusundaki yeni sisteminden bahseden Facebook, reklamların aslında o kadar da sinir bozucu olmadığı ve internet ortamında reklama ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte. Üstelik Facebook, üyelik ve kullanım için herhangi bir ücret talep etmeyen bir platform ve böylesine popüler bir platformun reklama da ihtiyacı oluyor.

İşte bu sebepten Facebook, yeni bir reklam sistemi ile reklam engelleyici uygulamaların bile engelleyemeyeceği reklamlar sunmaya hazırlanıyor. Peki bu sistem nasıl işleyecek?

Şöyle ki; reklam engelleyici eklentiler ya da uygulamalar, reklamları rahatlıkla belirleyebilmekte çünkü reklamlar websitesi kodları bulundurmuyor. Pek çok site de bu duruma müdahale edemiyoruz zira reklam sahibi firmalar, reklamlarını farklı data sistemleri ile takip ederek performans, etki ölçümü yapıyor. Facebook ise reklamları kendi web sitesi kodu üzerinden yapacak.

Böyle olunca da reklam engelleyiciler, söz konusu reklamları bularak müdahale edemeyecek. Tabi en azından Facebook'ta reklamlara müdahale ederek kendi zevkinizle alakalı reklamlar alma gibi bir seçeneğiniz de mevcut (kötünün iyisi gibi bir şey).

Şunu da belirtmekte fayda var; Facebook'un bu hamlesinin ardından reklam engelleyici uygulamaların elinin armut toplayacağını da düşünmüyorum. Mutlaka bir yol bulunur.

Kaynak : https://newsroom.fb.com/news/2016/08/a-new-way-to-control-the-ads-you-see-on-facebook-and-an-update-on-ad-blocking/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0