Facebook’ta Yaptığı Karalayıcı Yorumdan Dolayı Bir Kişiye 350 Bin TL'lik Tazminat Cezası!

0
0
0
0
0
74 yaşındaki Avustralyalı bir iş adamı, iş yeri adına Facebook üzerinden atılan bir yorum üzerine açtığı tazminat davasını kazandı.

Bazen Facebook’ta kendimizi kaybedip, olur olmadık yorumlarda bulunduğumuz muhakkak olmuştur. Fakat atacağınız bir yorumun size 350 bin TL’lik tazminat cezası olarak geri dönebileceğini hiç düşünmezdiniz değil mi?

74 yaşındaki Kenneth Rothe, Avustralya’nın sahil kasabası Nambucca’da, Nirvana Köyü ve Mavi Yunus otellerinin sahibi olan bir iş adamı. Mart 2014’te David Scott ismindeki bir kişinin Facebook üzerinden attığı ‘Nambucca’daki iki otel, Nirvana Köyü ve Mavi Yunus için pedofili uyarısı!’ yorumunun ardından birçok isimsiz telefondan arandığını ve tehditler aldığını söyleyen Rothe, otellerine aile içi anlaşmazlıklar yaşayan kişileri kabul ettiklerini fakat asla pedofilileri dahil etmediklerini söylemiş olsa da daha sonra saldırıya uğramış ve 6 ay boyunca hastanede yatmış. Ailesi ise bu sebeple sahil dışına taşınmak zorunda kalmış. 

Ağır iftiraya uğradığı gibi üzerine bir de saldırıya uğrayan Kenneth Rothe, Facebook’taki iftira yorumunun sahibi olan David Scott’a açtığı tazminat davasını kazanarak 115 bin doların (350 bin TL) sahibi olmuş. Bu davanın ve sonucunun, sosyal medyada yaptığınız yorumların hangi boyutlara ulaşabileceğine dair bir fikir edinmeniz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0