0
0
0
0
0
Facebook'ta meydana gelen bir hata, eski fotoğraflarınızın sizden habersiz bir şekilde sanki siz yeni paylaşmışsınız gibi paylaşılmasına neden oluyor.

Eğer Facebook profilinizde eski fotoğraflarınızın paylaşıldığını görüyorsanız ve paylaşımı yapan siz değilseniz telaşlanmayın. Hesabınız biri tarafından çalınmış ya da hesabınıza virüs bulaşmış falan değil.

Bu duruma neden olan şey, Facebook'ta meydana gelen bir hatadan ibaret. Özellikle geçtiğimiz hafta patlak veren ve giderek kullanıcılar arasında yayılan hataya göre aylar, hatta yıllar önce paylaşılmış Facebook fotoğrafları, sanki kullanıcılar yeniden paylaşmış gibi Facebook'ta paylaşılmaktaydı.

Hal böyle olunca pek çok Facebook kullanıcısı, geçmişte paylaştığı fotoğraflar ile ilgili bildirimler almaya başladılar (zira fotoğraflar yeni paylaşılmış gibi kişilerin duvarlarında çıkmakta). 

Aslında -sizin de bildiğiniz gibi- Facebook'un bu olaya benzer bir hizmeti hali hazırda var. Bazı tarihlere göre geçmişte paylaştığınız fotoğraflar, duvarınızda çıkıyor ve siz biraz 'nostalji' olsun istiyorsanız bu fotoğrafları paylaşabiliyorsunuz.

Facebook cephesinden hatayla ilgili bir açıklama gelmiş değil, sadece olayın araştırıldığı söylenmekte. Yani böyle bir sorun neden meydana geliyor, sebebi ne tam olarak bilemiyoruz. Fakat belirttiğimiz gibi, hali hazırda benzer bir sistem sunan Facebook'un bu sisteminde bir sıkıntı olabilir. Normalde geçmişteki fotoğraflarınız, kendi isteğiniz doğrultusunda paylaşılıyor. Oluşan bir hata, kullanıcıların izni olmadan bu fotoğrafları paylaşmış olabilir.

Hatanın meydana gelmesine sebep olabilecek şeylerden birinin de Facebook'un yenilenen versiyonu ile alakalı olduğu düşünülmekte.

Kaynak : http://mashable.com/2016/12/09/facebook-glitch-old-photos/#P45s8QAj.gqX
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0