Facebook'taki Bir Uygulama, 120 Milyon Kullanıcının Bilgilerini Sızdırdı

34
3
3
1
0
Facebook'ta yer alan NameTests adlı bir uygulama, 120 milyon kullanıcının bilgilerinin sızdırılmasına neden oldu.

TechCrunch'ın yaptığı bir habere göre Facebook uygulması NameTests'in 120 milyon Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerini açığa çıkardığı iddia edilmekte. Şirket, Facebook üzerinde hangi Disney prensesi sizsiniz? gibi popüler testler hazırlamakta ve yaklaşık 120 milyon aylık kullanıcıya ulaşmıştır.

Yapılan haber, sınavların adları, doğum günleri, fotoğraflar ve arkadaş listeleri gibi Facebook bilgilerini nasıl topladığını ve bunları kötü amaçlı üçüncü taraflarca kolayca edinilebilecek bir JavaScript dosyasında görüntülediklerini ana hatlarıyla anlatmakta.

Haberi yapan Inti De Ceukelaire, konuyla ilgili Facebook'la bir çok kez iletişim kurmaya çalıştığını ve şirketin ona sorunun çözüleceğini söylediğini belirtti. Ceukelaire hatayı fark etmesinden birkaç ay sonra Haziran ayında, NameTests'in sızıntıyı kapatmak için kullanıcı verilerini işleme şeklini değiştirdiğini fark etti.

Kişisel verilerin, üçüncü şahıslara maruz kaldığı ve suistimal edilmediğine dair kanıt olmadığı belirlendi. Facebook ise sorunu Veri Güvenliği Ödül programı aracılığıyla ele aldığını söylemekte. Yapılan açıklamada, “Araştırmacı, Facebook verilerini içeren raporları teşvik etmek için Nisan ayında başlattığımız Veri Güvenliği Ödül programımız aracılığıyla konuyu bizlere bildirdi. Haziran ayında tamamlanan web sitelerindeki güvenlik açığını gidermek için nametests.com ile çalıştık ve sorun ortadan kaldırıldı" ifadeleri kullanıldı.

Facebook, Mart ayında Cambridge Analytica skandalı sırasında verilerin kötüye kullanımı için kendi platformunda uygulamaları denetleyeceğini ve Mayıs'ta bu soruşturma kapsamında 200'den fazla uygulamayı askıya aldığını bildirdi. Yanlışlıkla yapılan bir sızıntı gibi göründüğü için NameTests'in, kullanıcı verilerinin kötüye kullanan uygulamalar arasında yer almayacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/28/17514822/facebook-data-leak-quiz-app-nametests-social-sweetheart-exposed-user-info
34
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
3
3
1
0