Facebook Video İndirme Yöntemleri (iOS, Android, Windows)

8
2
1
1
0
Windows, MacOS, Android ve iOS işletim sistemlerinde Facebook video indir diyerek istediğiniz videoyu cihazınıza kaydedebilir misiniz? Her ne kadar bazı platformlar için bu işlem yapılıyor olsa da bazı platformlar için bu mümkün olmuyor. Bunu da Facebook video indir adlı üçüncü parti uygulamaları ile halledebiliyoruz.

Facebook, bir zamanların sosyal medya devi. Her ne kadar şu anda eski kullanıcılar yerini orta yaş kullanıcılarına bırakmış olsa da hala daha yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiriyor. Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, sosyal medya siteleri arasında o zamanlar devrim niteliğindeydi. Özellikle grup kurma özelliği ile gençler tarafından çok tercih ediliyordu.

Hala milyonlarca kişi tarafından kullanılan Facebook, Watch gibi video odaklı platformlara yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Instagram’dan farklı olarak kullanıcıların Faceobok video indir talepleri doğrultusundaki  işlemlerine izin veriyor. Facebook üzerinden kullanıcılar istediği videoyu üçüncü parti uygulamalara gerek duymadan rahatlıkla indirebiliyorlar. 

facebook video indir

Her ne kadar Facebook kullanıcıları aynı kullanım rahatlığının Instagram’a da gelmesini istiyor olsa da şirket, bu konuda oldukça katı. Zira Instagram, ilk tasarlandığı gibi sadece mobil cihazlara uyumlu şekilde kalacak. Yani Windows kullanıcıları Instagram’ın tüm özelliklerini bilgisayardan kullanamayacaklar. Instagram’dan video indirme işlemi de Facebook ile kıyaslandığında bir hayli zor gözüküyor.

Facebook video indir - Windows ve MacOS:

Facebook video indir diyerek dilediğiniz videoyu cihazınıza kaydetmek için kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar, MacOS ve Windows üzerinden hiçbir üçüncü parti uygulama veya siteye ihtiyaç duymadan "mbasic" dediğimiz yöntem sayesinde videoları indirebiliyorlar. Bu yöntem sayesinde, hiçbir şekilde üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duyulmuyor. Ama bu yöntem maalesef Facebook’un mobil uygulamaları üzerinden çalışmıyor.

Windows işletim sistemi kullanan kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayan Facebook, diğer sosyal medya uygulamalarına göre bu özelliği sayesinde bilgisayar kullanıcıları için bir adım öne çıkıyor. Özellikle platformu uzun süre kullanan Windows ve MacOS kullanıcıları diğer sosyal medya sitelerine göre istediklerini rahatça indirdikleri için oldukça memnunlar.

Facebook video indir Windows:

  • Facebook video indirme programsız şekilde gerçekleştirmek için indireceğimiz videoyu açıyoruz,

facebook video indir programsız

  • Ardından videoya sağ tıklayarak, ‘’Video internet adresini (URL) göster’’ diyoruz,

facebook video indirme programı

  • Buradaki URL adresini seçip kopyalıyoruz,

facebook video indirmek

  • www kısmını siliyor yerine mbasic yazıyoruz

facebook video indir online

  • Videoyu tekrar oynatıyoruz,

facebook video indir ios

  • Videonun üzerine sağ tıklayarak, ‘’Video olarak kaydet’’ seçeneğine tıklıyoruz,

facebook indir mobil

Bu sayede Facebook’un Windows kullanıcılarına tanıdığı programsız video indirme özelliği sayesinde izleyip beğendiğimiz videoları bilgisayarımıza indirebiliyoruz.

MacOS ile Facebook'taki bir videoyu indirme:

Windows için geçerli uygulama MacOS için de geçerli olsa da bazı kullanıcılar problemler yaşayabiliyorlar. MacOS’un farklılık göstermesinden dolayı Facebook video indirme işleminin en sağlıklı şekilde yapılabilmesi için üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duyuluyor.

MP4, AVI, Android, MKV, WMV, MP3, 3GP ve PSP formatında destek veren Freemake.com sitesi, bu ihtiyacı oldukça fazla karşılıyor. Ayrıca sitenin 9 yıllık geçmişi ve 83 milyondan fazla kullanıcıya hitap ediyor olması son derece güvenli olduğunu gösteriyor.

  • Buradan Freemake sitesine gidin,
  • İstediğiniz videonun linkini kutucuğa yapıştırın,
  • "Download now" butonuna tıklayın

Bu üç adımlık gayet basit adımlar sayesinde bir MacOS kullanıcısı olarak Facebook’tan beğendiğiniz videoları indirebilirsiniz. Her ne kadar Windows işletim sistemine göre MacOS biraz daha zorluyor olsa da genel olarak diğer mobil platformlara göre daha kolaylık sağlıyor. 

Facebook video indirme Android :

facebook video indirme programsız

Sahip olduğu mobil uygulamalar sayesinde Android’de en stabil çalışan uygulamalardan olan Facebook, kullanıcılarının video indirmelerine bu platformda da büyük kolaylıklar sağlıyor. Lakin Windows işletim sisteminde olduğu gibi Android uygulaması üzerinden de Facebook video indirme programsız şekilde mümkün değil. Bunun için size tavsiyemiz Video Downloader for Facebook uygulaması olacak.

Uygulamayı telefonunuza kurduğunuz zaman tek yapmanız gereken indireceğiniz videonun URL linkini programda aratmak, o kadar.

  • Video Downloader for Facebook uygulamasını telefonunuza kurun,
  • Enter video url bölümüne indireceğiniz videonun linkini yapıştırın,
  • Download Videos butonuna tıklayın.

Bu sayede kolayca beğendiğiniz Facebook videoları kullandığınız Android cep telefonlarınıza indirmiş olacaksınız.

Facebook video indirme iOS (iPhone) :

facebook video indir ios

Tıpkı Instagram video indirme uygulamalarında olduğu gibi Apple güvenlik gerekçesiyle Facebook video indir diyerek videoyu cihazınıza kaydetme konusunda da sıkıntılar çıkarabiliyor. Ama Facebook video indirme programı gibi üçüncü parti uygulamalar sayesinde tabii ki bu sıkıntılar gayet basit şekilde aşılabiliyor. Bu uygulamalar arasında size tavsiyemiz Browser and Documents Manager uygulaması olacak.

  • iOS cihazınıza Facebook video indirme programı kurulumunu gerçekleştirin,
  • Uygulamanın üst bölümündeki URL yazma yerine pickvideo.net yazın ve siteye girin,
  • Çıkan ekrandaki kutucuğa indirmek istediğiniz Facebook videosunun URL yapıştırın,
  • Facebook video indir işlemini tamamlamak için download butonuna tıklayın.

Bu işlemlerden sonra istediğiniz Facebook videosunu iOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlarınıza indirmiş olacaksınız. Ayrıca bu yöntem sayesinde iOS destekleyen Apple tabletlerinize videoları indirebilirsiniz. iOS kullanıcılarına diğer tavsiyemiz ise sadece AppStore üzerinden yayınlanan uygulamaları kullanarak Facebook videoları indirmeleri yönünde olacaktır.

Facebook neden video indir işlemine izin veriyor?

facebook video indir

Facebook, Twitter veya Instagram gibi çok sıkı güvenlik kurallarına sahip olmadığı için özellikle Windows kullanıcılarına kolayca Facebook video indir işlemine izin veriyor. Bunun bir diğer sebebi ise Facebook’un ilk Windows uyumlu tarayıcılar için geliştirilmiş olması. Yani Instagram gibi mobil uygulamalar olarak değil, tamamen bilgisayar platformuna geliştirildiği için bu tür özellikleri tam uyumlu şekilde çalışıyor. MacOS üzerinden de Windows’a yakın stabilde destek veren Facebook, mobil platformlardaki uyumluluğunu arttırmak için de her geçen gün ek uygulamalar çıkarıyor ya da altyapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Özellikle şirketin yaptığı milyarlarca dolar yatırımlardan en önemlisi Android, iOS, MacOS ve Windows işletim sistemleriyle olan uyumlu çalışması üzerine yapılıyor. Bu sayede platform fark etmeksizin Facebook video indir işlemi gibi birçok açıdan kullanıcılara son derece kolaylık sağlıyorlar.

Facebook video indirme programsız mümkün mü?

facebook

Bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her ne kadar bazı platformlarda Facebook video indirme programsız şekilde gerçekleştirilebilse de maalesef işletim sistemlerinin farklılık gösteren güvenlik kurallarından dolayı bu her platformda mümkün olmuyor. Haliyle kullanıcılar üçüncü parti uygulamaları kullanmak zorunda kalıyorlar.

Ancak tabii ki aracı programlar kullanırken hesap güvenliğimizi de elden bırakmamak gerekiyor. Birçok programın içinde zararlı yazılımlar olabiliyor. Bunlardan korunmanın en iyi yolu ise asla hesap bilgilerini isteyen aracı program veya siteleri kullanmamaktan geçiyor. Bir diğer güvenli yol ise diğer kullanıcılar tarafından tavsiye edilen üçüncü parti uygulamaları kullanmak.

8
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
0