Facebook'tan Ebeveynlere Sosyal Medyayı Kullanmayı Öğretecek Platform: Ebeveyn Portalı

0
0
0
0
0
Facebook yeni portalı ile ebeveynlere, çocuklarına sosyal medya deneyiminde yardımcı olmalarını sağlayacak.

Dünya genelinde 2 milyara yakın kullanıcısı olan sosyal medya devi Facebook'ta bu kullanıcıların yüzde kaçı belli bir yaş sınırının altında tam olarak bilinmiyor (13-18 yaş aralığındaki kullanıcılar). Fakat Facebook, bahsettiğimiz yaş aralığındaki kullanıcılarına daha güvenli bir deneyim sunmakta kararlı.

İşte bu nedenle sosyal medya devi, genç kullanıcılara Facebook deneyimleri konusunda yardımcı olunması için yeni bir portal kuruyor; Ebeveynler Portalı. Aslında bu portalın asıl amacı, gençlere yardımcı olmak için ailelerini kullanmak.

Tabi Facebook'un bu hamlesi, ebeveynlere ''çocuklarını şöyle yöneldirin, bunları yapmasını sağlayın'' tarzında direktiflerde bulunacağı bir girişim değil. Ya da ebeveynlere istedikleri zaman çocuklarının Facebook hesaplarını izleyerek gerek duyduklarında silmelerini sağlayacak bir imkan sunulmayacak (ki bu durum Facebook'un kendi gizlilik yasalarına da aykırı bir şey).

Facebook'un asıl amacı, ebeveynlerin sosyal medya platformuna yeni üye olan ve sosyal medyanın en fazla kullanılan platformunu keşfetmeyi amaçlayan gençlere bir nevi güvenlik ağı olmalarını sağlamak. Bunu yapmaları için ise önce ebeveynlerin Facebook'u en iyi şekilde tanıması gerekiyor. İşte Facebook'un aile portalı da tam olarak bunu amaçlamakta; ebeveynlere Facebook'u öğreterek çocuklarına nasıl yaklaşamaları gerektiği konusunda yardımcı olmak.

Ebeveynler Portalı, ebeveynlere ''Facebook'u tanıyın'', ''ebeveynlik ipuçları'' ve ''uzman tavsiyeleri'' gibi yardımlar sunmakta. Yani Facebook'un bu portal ile amacı, özellikle 13-18 yaş arasındaki kullanıcılarına sosyal medyayı nasıl kullanacaklarını detaylı şekilde anlatmak. Fakat Facebook, bunu yaparken işin içine aileleri de dahil etmek istiyor.

Türkçe de dahil olmak üzere 50 farklı dil seçeneği ile hizmete sunulmuş olan Ebeveynler Portalı'na buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/12/13/facebook-launches-parents-portal-to-help-folks-navigate-their-kids-social-experience/?ncid=rss
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0