Facebook'tan Şaka Gibi Açıklama: Şifrelerinizi Düz Metin Olarak Saklıyoruz

88
8
3
0
0
Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre milyonlarca Facebook kullanıcısının şifreleri şirket içi sunucularda düz metin olarak saklanıyor.

Krebs on Security adlı bir blog, dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un 600 milyona yakın kullanıcısının şifrelerini düz metin olarak kaydettiğini iddia etmişti. İddiaların çevrimiçi ortamda geniş kitlelere ulaşmasıyla birlikte Facebook, kullanıcıların ‘içini rahatlatan’ bir açıklamada bulundu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada milyonlarca Facebook kullanıcısının şifrelerinin düz metin olarak saklandığı onaylanırken, bu bilgilerin şirket içi sunucularda saklandığı ve dışarıdan erişime kapalı olduğu belirtildi. Facebook ayrıca çalışanlarının bu bilgilere ulaşımı kötüye kullanmalarıyla ilgili herhangi bir kanıt olmadığını söyledi.

Facebook’un bu açıklaması üzerinde tepkiler de ardı ardına geldi. Siber güvenlik uzmanı Andrei Barysevich, mevcut güvenlik kurallarına göre şifrelerin düz metin olarak saklanmasının yasak olduğunu hatırlatırken, Facebook gibi büyük bir şirketin şifreleri düz metin olarak tutmasının geçerli bir sebebi olamayacağını söyledi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201903211038346033-facebook-itiraf-sifre-duz-metin-sakliyoruz/
88
8
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
88
8
3
0
0