Facebook’u Bıraktıracak Kadar Gereksiz, Dünyanın En Saçma Bildirimi

218
31
7
7
7
Sıkıcı bir günü olabildiğince sakin bir şekilde bitirdiğinize seviniyor, Facebook hesabınıza girip neler döndüğünü görmek, tam anlamıyla zaman öldürmek istiyorsunuz. Ancak o da ne? Messenger balonu üzerinde kırmızı bir sembol var. Merakla tıkladığınızda Facabook’un dayatmasıyla karşı karşıyasınız.

Facebook, yaşanan tüm skandalların haricinde, sosyal medyanın tanımını koyan bir şirkete göre hiç de uygun davranışlar sergilememeye başladı. Artık devrinin kapanmak üzere olduğuna ilişkin söylemler, zaten getirdiği ek özelliklerle de anlaşılabiliyor. Bir zamanlar “ilkokul arkadaşlarınızı bulun” mottosuyla yola çıkan ve şu an, 2.2 milyar üyesiyle dünyanın en büyük platformu olan Facebook, gerçekten de eriyor mu? 

Gelin bu konuya, dünyanın en gereksiz bildirimlerini göndermeye başlayan Facebook Messenger’ın gözünden bakalım. Son derece sıkıcı bir günde, neler olup bittiğini anlamak ve belki de arkadaşlarınızla bağlantı kurmak için Facebook’a giriş yaptığınızı varsayalım.

Ana sayfadaki bitmek tükenmen bilmeyen zaman tüneline odaklanmadan önce, Messenger kutucuğunuzdaki kırmızı işareti gördünüz:

Muhtemelen eskiye nazaran daha az kullandığınız Messenger’da kimin size o gizemli mesajı attığını merak ettiniz:

Teşekkürler Facebook, bu bildirimler olmasa arkadaşlarımızla Messenger’fan konuşabileceğimizi anlamayacaktık. Artık Messenger'da bağlantımız varmış, duymayan kalmasın. 

Peki Facebook neden bu gereksiz bildirimlerle çıkıntılık yapıyor?

Bir arkadaşınızı Facebook üzerinden eklediğiniz zaman, onunla mecranın sunduğu bütün hizmetleri kullanabildiğiniz anlamına gelir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Messenger’ın kullanım oranları, mobil cihazlar yaygınlaştığı için son derece düşmeye başladı. Bunun üzerine şirketin mobil Messenger uygulamasında yaptığı gereksiz değişiklikler eklenince insanlar bir bir Facebook üzerinden mesajlaşmaktan uzaklaştı. 

Eskiden MSN Messenger gibi sık sık girdiğimiz Facebook mesajlaşma servisi, şirketin daha fazla reklam geliri elde etmek adına yaptığı yeniliklerin kurbanı oldu. Messenger’a Hikaye özelliği bile getirildi. Hatta hiç kullanmadığımız mobil uygulaması, cihazlarda esrarengiz bir şekilde yüzlerce megabayt alan kaplamaya başladı. Facebook, son yıllarda yaptığı yeniliklerinin tutmamasından hiç hoşnut olmadığı için agresif davranmaya başladı. Bu nedenle Messenger, etkinliğimizi arttırmak adına zaten bildiğimiz şeyleri bildirim olarak gönderiyor.

218
31
7
7
7
Emoji İle Tepki Ver
218
31
7
7
7