Facebook'un Gruplar İçin Mesajlaşma Özelliği Son Buluyor

7
2
1
1
0
Facebook'un grup mesajları özelliği yarın kaldırılıyor. Facebook'un açıklamalarına göre yarın itibarıyla kullanıcılar, mesajları sadece görüntüleyebilecekler.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook'un etkili özelliklerinden bir tanesi de mesajlaşma. Facebook'un bu özelliği sayesinde kullanıcılar hem birbirleri arasında hem de gruplar oluşturarak mesajlaşma imkanı buluyorlar.

Facebook'un iki farklı grup sohbeti özelliği bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Messenger üzerinden oluşturulabilen ve arkadaşlarını ekleyebildiğiniz gruplar. Diğeriyse belirli bir yönetici tarafından kurulan ve yönetilebilen gruplar. 

facebook

Facebook, sadece belirli üyelerin girdiği ve bir yönetici tarafından kontrol edilebilen gruplar özelliğini geçtiğimiz yıl tanıttı. Ancak Facebook'un topluluk blogunda yer alan bilgilere göre bu özelliğin ömrü kısa süreli oldu ve yarın itibarıyla bu özellik kullanım dışı kalacak. 

Eğer sizlerde Facebook'un bu özelliğini kullanıyorsanız yarın, bu mesajları sadece görüntüleyebileceksiniz. Başka bir deyişle yarından itibaren bu sohbet gruplarına herhangi bir mesaj gönderilemeyecek ve gruplara yeni isimler eklenemeyecek. Bu gruplar, arşiv bölümüne taşınacak.

Facebook'un açıklamalarına göre Messenger uygulaması üzerinden oluşturulan gruplar bu durumdan etkilenmeyecek ancak özel amaçlar için oluşturulan grupların kullanmına son verilecek.

Facebook, bu özelliği neden kaldırdığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı ancak şirketin bu bağlamda yeni planlarının olduğu ifade edildi. Ancak yeni planlarla ilgili de herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/08/facebook-group-chat-removal.html
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0