Facebook'un Uydusunu Patlatan SpaceX'e NASA'dan Yeni Görev

1
0
0
0
0
Facebook'un Uydusunu Patlatan SpaceX'e NASA'dan Yeni Görev
Falcon 9 roketinin alev almasıyla Facebook'a ait uydunun yanması, SpaceX'in tekrar toparlanıp toparlanamayacağını gündeme getirmişti. Gidişatı merak edilen SpaceX yeni işini NASA'dan aldı.

Özellikle Mars'ta kolonileşme konusunda önemli projeleri yürüten Elon Musk'ın SpaceX şirketi, geçtiğimiz aylarda Falcon 9 roketini uzaya uydu göndermek amacıyla ateşlerken roketin aniden alev alması ve bu olayla birlikte Facebook'un internet uydusunun kullanılamaz hale gelmesiyle gündeme gelmiş ve eleştirilerin hedefi olmuştu.

Bu olaydan sonra büyük kuruluşlarla arasının bozulacağı düşünülen SpaceX, bu olayın üzerinden pek fazla zaman geçmeden yeni işini aldı. Yeniden bir uydu taşıyacak olan şirket bu kez NASA'nın okyanus seviyelerini ölçüp kontrol edecek bir uydusunu uzaya fırlatacak. NASA'nın SpaceX'e uyduyu fırlatması için ödeyeceği para ise yaklaşık 112 milyon dolar.

Aynı zamanda SpaceX, Facebook'un internet uydusunun patlamasıyla ve roketinin kullanılamaz hale gelmesiyle ciddi bir itibar kaybı yaşamıştı. Ancak şu anda yayınlanan raporlar SpaceX'in Falcon 9'daki patlamaya neden olan sorunu çözdüğünü ve sorunun tekrar yaşanmayacağını gösteriyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0