Facebook’un Yeni Arama Motoru Brand Collabs Yayınlandı

17
3
2
1
0
Facebook, her ne kadar Cambridge Analytica skandalları sonrası sarsılsa da gördüğünüz üzere yeni girişimlerde bulunmaya ve eski moduna dönmeye çalışıyor. Bu noktada sosyal medya devi, yeni arama motorunu yayınladı.

İlk defa Mayıs ayında duyurulan ve incelenen Facebook’un Influencer Marketing arama motoru, bugün itibari ile piyasaya merhaba dedi. Brand Collabs ismi verilen bu motor, reklam vermek isteyen kişilerin kanaat önderleri ile iletişime geçmesi için tasarlanmış.

Alanında yetkin kişiler için oldukça işlevsel olan uygulama sayesinde, reklam verenler kanaat önderlerinin geçmiş çalışmalarını ve takipçilerinin niteliklerini, istatistiklerini görebilecekler. Öte yandan içerik üretenler, bu araç sayesinde yeni anlaşmalar yapabilecek ve yeni kişiler ile tanışabilecekler.

Hedef kitleye göre içerik üretecek olan markalar, seçeneklerinden müşterilerinin ilgi alanlarını, cinsiyetlerini, medeni durumlarını veya benzeri niteliklerini kapsayabilecekler. Yeni arama motorunun piyasaya girmesiyle birlikte Facebook, çok farklı reklam modeli ve özelliklerini de tanıttı.

Ad Breaks, Patreon-Style Subscriptions, Top Fan Badges ve Rights Manager adı verilen bu reklam modelleri, çeşitli konulara hizmet etmek için tasarlanmış durumda. Yeniden ayağa kalkma sürecinde farklı bir girişim içerisine giren Facebook’un bu hamlesi, muhtemelen işe yarayacaktır.

17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0