Facebook’un Düzenlediği ‘İnternet Savunma Ödülü’nü Türk Öğrenci Kazandı!

0
0
0
0
0
Facebook’un Düzenlediği ‘İnternet Savunma Ödülü’nü Türk Öğrenci Kazandı!
Facebook’un 2016 İnternet Savunma Ödülü’nü, Ege Üniversitesi’nde Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı’nda doktora eğitimi alan Erdem Alkın ve çalışma ekibi kazandı.

Facebook’un ödül sitesinden yapılan duyuruda Ege Üniversitesi öğrencilerinden olan Erdem Alkım’ın (Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı doktora öğrencisi) Centrum Wiskunde & Informatica'dan Leo Ducas, Infineon Technologies AG'den Thomas Pöppelmann ve Radboud Üniversitesinden Peter Schwabe ile yaptığı ortak çalışmalar sonucu yılda bir verilen ‘İnternet Savunma Ödülü’nü kazandığı açıklandı.

Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Urfat Nuriyev (Erdem Alkım’ın hocası), bilim insanlarını kuantum bilgisayarların üretilmesiyle kullanılmaya başlanan şifreleme yöntemlerinin dayandığı temel problemlerin rahatlıkla çözülebilmesinden dolayı güvenlik sistemleri üzerinde çalışmaya yönlendirdiğini söyledi. Öğrencisi Alkım’ın takım arkadaşlarıyla birlikte internet sitelerindeki ‘https’ önekiyle gösterilen güvenli internet erişimi sisteminin, kuantum bilgisayarların üretilmesinden sonra dahi güvenli olarak kullanılmasını sağladığını belirten Prof. Dr. Nuriyev, "Gerek algoritmanın güvenlik seviyesi gerekse uygulamasının verimliliği bu çalışmanın ilgi görmesine sebep olmuştur. Çalışma ilk olarak Google tarafından kuantum bilgisayarların oluşturulmasından sonraki döneme ön hazırlık amacıyla günümüz güvenlik çözümlerinin yanında kullanılmıştır. Daha sonrasında TOR Projesinin aynı şekilde bu sistemi günümüz sistemleriyle birlikte uygulamasının ardından, akademik bildiri olarak hazırlanan çalışma USENIX Security 2016 konferansına sunulmak üzere kabul edilmiş ve bu konferans sırasında Facebook tarafından internetin daha güvenli bir ortam haline getirilmesinde önemli katkı sağlayan yayınları desteklemek için oluşturduğu 'Internet Defense Prize' ödülüne layık görülmüştür" açıklamalarında bulundu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0