Facebook, Uygulama Geliştiricilerine Bazı Sınırlandırmalar Getiriyor

7
1
0
0
0
Cambridge Analytica rezaleti ve bir uygulamanın 120 milyon kullanıcının verisini sızdırması sonrası Facebook, uygulamalar için bir takım yaptırımlar uygulamaya karar verdi.

Cambridge Analytica'nın verileri kötüye kullanım skandalı ve 120 milyon kullanıcıya bilgi sızdıran bir Facebook uygulamasının daha keşfedilmesinin ardından Facebook, bugün kullanıcı bilgilerinin daha iyi korunmasını amaçlayan bir dizi API değişikliğini duyurdu.

Peki bu API nedir? Application Programming Interface (Uygulama programlama arayüzü), bir uygulamaya ait yeteneklerin, başka bir uygulamada da kullanılabilmesi için yeteneklerini paylaşan uygulamanın sağladığı arayüzdür. Buna diğer bir deyişle, Facebook'un uygulama geliştiricilerine sunduğu arayüz diyebiliriz. Bu noktada şirket, API kısıtlamalarının artık uygulamaya konulduğunu söyledi.

Grafik API Gezgini Uygulaması

Facebook bugün itibariyle aldığı kararla birlikte, artık test uygulamasını onaylamayacak. Geliştiricilerin, ileriye dönük Grafik API Gezgini'ndeki sorgularını test etmek için kendi uygulamalarının erişim jetonlarını kullanmaları gerekecektir.

Profil İfade Kiti

Bu kit geliştiricilerin, kullanıcıların profil fotoğraflarını canlandırmalarına veya profil videoları oluşturmasına izin veren uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Bu, kötüye kullanım potansiyelinden dolayı değil, düşük benimsemeye sahip olduğu için kapatılan uygulamalar grubunda kalıyor gibi görünüyor. 1 Ekim'de kapanacağı belirtildi.

Medya Çözüm API'leri

1 Ağustos itibariyle Facebook, düşük kullanım nedeniyle "Konu Arama", "Konu Görüşleri" ve "Konu Besleme" API'lerini kapatma kararı aldı. İleriye dönük olarak Facebook, herkese açık içerik keşif API'lerinin belirli içerik profillerinde sayfa içeriği ve herkese açık yayınlarla sınırlı olacağını belirtti.

Canlı Video ve Sayfa API'leri

Geliştiriciler, Sayfalar API'sini tekrar kullanmaya devam edebilir ancak yalnızca uygulama inceleme sürecinde elde edilebilecek "Herkese Açık İçerik Erişimi" için özel izinlere gereksinim duyacaklar. Video API'si için ise yeni uygulama gereksinimleri uygulanacak.

Reklam ve Pazarlama API'leri

Geliştiricilerin artık pazarlama API'sini kullanabilmeleri için bir uygulama incelemesinden geçmeleri gerekmektedir. Reklam API'si için ise Facebook, yeni yürürlüğe giren uygulama gereksinimlerini göz önünde bulunduracak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/02/facebook-rolls-out-more-api-restrictions-and-shutdowns/
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0