Facebook, Uygulama Raporlarını Yanlışlıkla Test Kullanıcılarıyla Paylaştı

5
4
2
1
0
Facebook, son zamanlarda yaşanan skandallara yeni bir tanesini eklemeyi başardı. Facebook analiz raporları, yanlışlıkla test kullanıcılarına gönderildi.

Kullanıcıların verilerini 3. parti uygulamalara sızdırmasıyla gündeme oturan Facebook, bu sefer de uygulamaların raporlarını yanlışlıkla kullanıcılar ile paylaştı. Cambridge Analytica skandalı sonrası kullanıcıların veri güvenliği tartışılmış ve birçok kişi tarafından Facebook suçlu bulunmuştu.

Bir geliştirici, Facebook App Analytics özet e-postasının şirket dışındaki bir kişiye gönderilmesi sonrası haber sitesi TechCrunch ile iletişime geçti. Yanlışlıkla gönderildiği düşünülen raporda haftalık ortalama kullanıcı sayısı, sayfa görüntülenme sayısı ve yeni kullanıcılar gibi özel veriler bulunmakta.

Facebook, şirketin analitik platformunu kullanan uygulamaların yüzde 3'ünün haftalık geliştirme raporlarının, yalnızca geliştiricilerin yerine uygulamaların test kullanıcılarına da gönderildiğini doğruladı. Gönderilen raporda test kullanıcılarının önemli bilgilere ulaşmadığı söylense de rekabet içinde olan uygulamaların bilmemesi gereken verileri içerdiği belirtildi. Yani Facebook bu hata ile kullanıcılarını değil, uygulama geliştiricilerini mağdur etmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/22/facebook-accidental-developer-reports-testers/
5
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
1
0