Facebook ve Google, Antitröst Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

3
1
1
0
0
ABD'nin oldukça hassas olduğu serbest piyasa ekonomisi ve tekelleşme konusu, Facebook ve Google gibi teknoloji devlerinin başını ağrıtacak gibi görünüyor.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki demokratlar, pazartesi günü Silikon Vadisi’nde yeni bir antitröst soruşturması başlattılar. CNET’te yer alan habere göre temsilciler; Facebook ve Google gibi teknoloji devlerinin tekel haline gelip gelmediğine karar verecek.

Araştırmaya öncülük eden Antiröst Alt Komisyonu Hükümet Meclisi'nden David Cicilline, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Ekonomimizdeki büyüyen tekel gücü, bugün yüzleştiğimiz en güçlü ekonomik ve politik mücadelelerden bir tanesi. Dijital marketlerdeki pazar gücü, yepyeni bir tehlikeyi bünyesinde barındırıyor. Antitröst davalarına karşı güdülen kırk yıllık zayıf antitröst uygulamaları ve adli düşmanlıktan sonra kongrenin var olan kanunların platformlar tarafından sergilenen olumsuz davranışlarla mücadelede yeterli olup olmayacağına ya da bu zorluklara cevap vermek için yeni bir düzenlemeye ihtiyacımız olup olmayacağına karar vermesi oldukça önemli.”

Komite oturumları henüz başlamadı dolayısıyla dijital yaşamlarımızı kontrol eden devasa teknoloji şirketlerine karşı herhangi bir önlem alınıp alınmayacağı henüz belli değil. Bu tarz bir araştırmanın başlamış olması bile bu alanda değişikliklerin yolda olduğunun bir göstergesi olabilir.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/congress-break-facebook-google
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0