Facebook ve Instagram’dan İki Dev Canlı Yayın Atağı!

0
0
0
0
0
Mark Zuckerberg abimiz yine iş başında. Instagram ve Facebook tarafında iki yeni canlı yayın atağı yapan firma, önemli geliştirmeleri barındırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Instagram tarafında tıpkı Periscope, Facebook ve Meerkat gibi canlı yayın devri başlayacağından bahsetmiştik. Şimdi resmen başlayan canlı yayın devri ile Instagram’da birçok kullanıcı canlı yayın yapabilmeye başladı. Kademeli olarak herkese geleceği anlaşılan bu özellik ile Instagram, Snapchat’in hikayelerinden sonra Periscope’un da canlı yayınına sahip olarak dev bir sosyal paylaşım mecrası olma durumuna geldi.

Aynı zamanda Facebook, sahibi olduğu Instagram’ın yanı sıra kendi canlı yayın servisine de bir yenilik ekledi. normal canlı yayın özelliğini Instagram’a getirmesinin ardından Facebook üzerinden de “Live 360” özelliğini devreye sokan Zuckerberg, artık bu mecra üzerinden 360 derece canlı yayın desteği de veriyor.

Geçtiğimiz günlerde HD canlı yayın desteği de veren Facebook, şu anda Live 360 özelliğini sadece National Geographic ile yapmakta. 2017 yılı içerisinde yine kademeli olarak birçok popüler sayfaya verilecek olan bu özellik, yıl sonu gibi de tüm kullanıcılara açılacak.

Böylece Periscope ile başlayan canlı yayın furyası görünüşe göre 2017 yılında sosyal medyanın önemli bir parçası olacak gibi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0