Facebook, Veri İhlali Gerekçesiyle Rankwave'e Dava Açtı

8
3
0
0
0
Daha önce Cambridge Analytica ile gündeme gelen Facebook, bu kez de Rankwave ile karşı karşıya. Şirket, veri ihlali gerekçesiyle Rankware'a dava açtı.

Cambridge Analytica ile uzun süren bir sürtüşmenin ardından veri ihlalleriyle ilgili diken üstünde olan Facebook, bu kez de Güney Kore merkezli Rankwave ile karşı karşıya geldi.

Sosyal medyanın dev ismi Facebook, bugün yaptığı bir açıklamayla Rankwave'e dava açtığını duyurdu. Rankwave'in uyumluluk denetimi ve konu hakkındaki iş birliğini reddettiğini belirten Facebook, elde edilen verilerin derhal silinmesini istedi.

Facebook'un altyapısındaki verileri bazı izinler doğrultusunda elde eden ve verileri kötü kullandığı için dava edilen Rankwave, Facebook kullanıcılarının verdikleri izinler sayesinde onların profilleri hakkında çeşitli analizler yapabiliyordu. Bu da neredeyse sonsuz veri anlamına geliyor.

2014'ten bugüne dek verilerin ihlal edildiğini belirterek dava açan Facebook, kullanıcı verilerinin Rankwave'in kendi menfaatleri için kullanıldığını savundu. Tüm bunlara ek olarak Rankwave, Facebook'un itibarını zedeleme suçundan da incelenecek.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/10/facebook-rankwave-lawsuit/
8
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
0
0
0