Facebook, WhatsApp'ta Yaşanan Yalan Haber Krizinin Ardından Gazetelere İlan Vermeye Başladı

8
4
3
2
1
Facebook, Hindistan'da yayılan bir haber yüzünden hayatını kaybeden 12 kişi sonrasında bazı kararlar aldı ve bugün de Hindistan gazetelerine tam sayfa uyarı ilanları verdi.

Hatırlayacağınız üzere Hindistan'da yanlış bir haberin WhatsApp'da yayılması ile beraber 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu talihsiz olay sonrası WhatsApp'a gelecek yeni özellik ile yalan haberlerin tespit edileceği ve kullanıcının uyarılacağı açıklanmıştı. Bununla da yetinmeyen Facebook, Hindistan'daki tüm gazetelere tam sayfa uyarı ilanı verdi.

Verilen ilanlarda WhatsApp üzerinden yayılan her habere ve bilgiye inanılmaması gerektiği anlatılmış. Facebook, 10 maddelik bildiride kullanıcılara gelen bilgileri sorgulamayı ve paylaşmadan önce iki kez düşünmeyi tavsiye etmekte. Ayrıca reklam, Facebook'un kullanıcılara aldıkları bir mesajı, başka birinden yönlendirildiğini bildiren yeni bir özellik sunma planlarını da ortaya koyuyor. Bildirideki "Orijinal mesajı kimin yazdığından emin olmadığınız zaman gerçekleri kontrol edin" maddesinin bu anlama geldiği tahmin edilmekte.

Alışılmadık bir durum olsa da Facebook, daha önce de reklam ve kullanıcılarına açıklama yapmak için gazeteleri tercih etmişti. Facebook, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışı için yapılacak oylama öncesinde de gazetelerde, yanlış bilgilendirmenin tehlikeleri hakkında tam sayfa uyarı bildirileri yayınlamıştı. Facebook'un yalan haberler ile mücadele için çalışmalara başladığı bilinmekteydi ancak Hindistan'da yaşanan talihsiz olay sonrası çalışmalar hızlandırılmış gibi gözükmekte.

Kaynak : https://finance.yahoo.com/news/facebook-uses-newspaper-ads-warn-113800387.html?guccounter=1
8
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
3
2
1