Facebook, Yapay Zeka Şirketi Bloomsbury AI'yi Satın Aldığını Açıkladı

8
1
1
0
0
Bugün Facebook, Londra merkezli yapay zeka şirketi Bloomsbury AI'yi satın aldığını açıkladı.

Daha önce Google, yapay zeka şirketi DeepMind'ı satın almış ve birçok başarılı projeye imza atmıştı. Facebook, aynı yolu izleyerek bir yapay zeka şirketi satın almaya karar verdi ve Londra merkezli Bloomsbury AI'yi bünyesine katmayı başardı.

Facebook'un yapay zeka teknolojisini sahte haberlerle mücadele ve diğer içerik sorunlarını gidermek adına kullanacağı belirtildi. Bloomsbury AI kurucu ortağı ve Araştırma Müdürü Sebastian Riedel, aynı zamanda markaların sahte haberlerle mücadele etmesine yardımcı olacak araçlar geliştirdiğini öne süren Factmata'nın kurucu ortaklarından biriydi.

Facebook'un yaptığı açıklamada tam olarak bu yönde kullanılacağı şeklinde bir ifade olmasa da "şirketin uzmanlığının, Facebook'un doğal dil işleme araştırmalarındaki çabalarını güçlendireceğini, doğal dili ve uygulamalarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacağını düşünüyoruz” sözleri kullanıldı.

Bahsedilen bu uygulamaların yanlış bilgi ve diğer sorunlu içerikleri tespit etmeyi içerebileceği de kesin görünüyor. Ayrıca Facebook’un Londra'da bir yapay zeka şirketine sahip olmayı hedeflediği için Bloomsbury AI'i seçtiği söylenmekte. Finansal şartlar açıklanmamış olsa da Facebook’un, 23 ila 30 milyon dolar arasında ödeme yaptığı belirtildi. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/03/facebook-confirms-bloomsbury-ai-acquisition/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0