Facebook, Yeni Bir Bildirim Sistemi Üzerinde Çalışıyor

9
6
3
0
0
Facebook, emojilerin popülerleşmesinin ardından sembollerle reaksiyon vermeyi mümkün hale getirmişti. Şimdi bu özelliği öne çıkaracak yeni bir bildirim sistemi üzerine gidiliyor.

Facebook, 2004 yılında kurulduğundan beri sosyal medya denince ilk akla gelen platform oldu. Günümüzde firmaya ait platformları kullanan kişi sayısı, 2,4 milyar insanı bulmuş durumda. Facebook bu kadar insanı platformlarında tutmak için sürekli olarak değişiklikler ve yenilikler yapıyor.

Gelen haberlere göre Facebook şimdi yeni bir sistem üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Yeni bir bildirim sistemi üzerinde çalışan Facebook, ifade simgelerinin kullanımına yönelik bir bildirim sistemi deniyor. Bu sistem sayesinde Facebook, gönderilere verilen reaksiyonlar hakkında kullanıcıların daha açık bir biçimde bilgilendirilmesini amaçlıyor.

Yeni bildirim yönteminde gönderiye ait küçük bir başlık ve o gönderideki reaksiyonlara ait bilgiler yer alacak. Yeni özellik notifikasyon listesinde görülebilecek ve yazı yerine daha çok görsel kullanacak. Böylece herhangi bir kullanıcının tek bir bakışla görmesi istenilen bütün bilgileri edinebilmesi amaçlanıyor.

facebook-yeni-bildirim

Yeni formatın kullanıcıların kitleleriyle daha kolay etkileşime girmesini sağlaması bekleniyor. Her bir gönderideki bireysel reaksiyonları görmek ve değerlendirmek bu yöntemde daha kolay olacak. 

Sosyal medya devi, internet kullanım alışkanlıklarını değiştirdikten sonra şimdi de iletişim şeklini değiştirmeye karar vermiş durumda. her şeyin giderek hızlandığı günümüzde bildirimleri de çok daha hızlı şekilde algılamayı mümkün kılacak olan yöntemin ne kadar işe yarayacağı ya da hayata geçirilip geçirilmeyeceği ise cevabı bilinmeyen sorulardan bir tanesi.  

Öte yandan Facebook, konuyla ilgili sorulara resmi bir cevap vermedi ve herhangi bir açıklama yapmaktan da kaçındı.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/08/facebook-new-notification-format-for-post-reactions.html
9
6
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
3
0
0