Facebook, Yeni Bir Uydu İnternet Sistemi Üzerinde Çalıştığını Doğruladı

14
2
2
1
0
ABD Federal İletişim Komisyonu'ndan gelen bilgilere göre Facebook, yeni bir uydu internet sistemi üzerinde çalışıyor ve uydunun 2019'da resmi tanıtımının yapılması bekleniyor.

Facebook'un bir uydu internet sistemi üzerinde çalıştığı iddiası uzun zamandır konuşuluyordu ancak bu iddiayı destekleyeccek herhangi bir bilgi yoktu. İddialara son noktayı ise AmerikaFederal İletişim Kurumu (FCC) koydu. FCC, Facebook'un yeni uydu projesi üzerinde çalıştığını doğruladı ve 2019'da uydunun resmi tanıtımının da gerçekleşmesinin planlandığını belirtti.

Ortaya çıkan raporlara göre Facebook bu projeyle 2016 senesinde beri ilgileniyor ve son olarak küçük bir LEO (alçak Dünya yörüngesi uydu sistemi) inşa etmek ve işletmek için deneysel bir lisans başvurusunda bulunmak adına avukatlar aracılığıyla FCC ile iletişim kurmaya başladı. Bu yeni uydunun adı Athena olacak ve dünya çapında, hizmet dışı ve yetersiz hizmet alanlarına geniş bantlı erişim sağlamak amacıyla kullanılacak.

Benzer projeler SpaceX ve Softbank destekli OneWeb gibi şirketler tarafından da geliştiriliyor ve Facebook'ta bu şirketler arasındaki yerini aldı. Ancak konuyla ilgili olarak şirketlerin en büyük cevapsız sorusu, hizmet sağlamayı amaçladıkları bölgelerdeki kullanııcıların internet hizmeti için ödeme yapmayı kabul edip etmeyecekleri. Fakat projelerin hız kesmeden geliştirilmeye devam ettiğini de göz önünde bulundurursak, bu konuda da tatmin edici sonuçlar elde edilmişe benziyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/258908/facebook-internet-satellite.html
14
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
1
0