FaceTime, iOS 12 ile Birlikte 32 Kişilik Grup Görüşmelerini Destekleyecek

10
1
0
0
0
Ülkemizde henüz yeteri kadar rağbet görmeyen fakat diğer Avrupa ülkelerinde oldukça sık kullanılan FaceTime, aldığı güncellemeler ile birlikte bazı yeni özelliklere kavuştu.

Bilhassa iPhone hayranlarının yakından bildiği ve tanıdığı FaceTime, gelen güncellemeler ile birlikte bazı yeniliklere sahip oluyor. Her ne kadar bizler Messenger, WhatsApp, Telegram, Skype ya da benzeri görüntü sohbet programlarını daha çok kullanıyor olsak da FaceTime kullanan kişi sayısı aslında oldukça fazla. Şimdi bu yeni uygulamanın aldığı güncellemelere yakından bakalım.

  • FaceTime uygulaması, iOS 12 ile birlikte grup sohbetleri özelliğine kavuşuyor.
  • Artık FaceTime ile aynı anda 32 kişi ile birlikte görüşebiliyor ve grup mesajlarına bu görüşmeyi dahil edebiliyorsunuz.
  • Animoji ve yüz filtreleri artık FaceTime’a dahil oluyor.

iOS 12 ile birlikte yeniden doğacak olan FaceTime, yalnızca bir kişiyle görüntülü konuşmalar yapmak yerine bilhassa iş toplantıları düzenleyen kişiler için oldukça faydalı olan toplu görüntülü görüşme özelliğine kavuştu. 32 kişiye kadar aynı anda görüşmenize izin veren uygulama ile grup sohbetleri; yüz yüze filtreler ve animojiler ile daha keyifli hale geliyor.

Sohbet sırasında kimin konuştuğunu temel alan daha büyük ya da daha küçük görüntüler ile vurgulama yapabilen FaceTime, bu anlamda rakiplerinde olmayan bir özelliğe kavuşacak.  FaceTime, Mesajlar uygulamasına entegre edilerek grup sohbetlerinde herkesin dilediği zaman sohbete dahil olmasını ya da ayrılmasını sağlayacak.

Yeni gelen güncelleme ile birlikte görüntülü görüşmeler sırasında, kimin konuştuğunu gösteren bir çerçeve sistemi olacak. Yani sohbet esnasında birisi konuşmaya başladığı zaman diğer kişilerin kare görüntüleri biraz daha küçülürken konuşan kişinin bulunduğu çerçeve biraz daha büyüyecek. Oldukça efektif bu özellik ile beraber eğer konuşmayan birisinin görüntüsünü büyütmek isterseniz bulunduğu çerçeveye iki kez dokunmanız yeterli olacaktır.

iOS 12’de yer alan yüz filtreleri ile yeniden özelleştirilen animojiler (aşağıda Apple CEO’su Tim Cook’u görüyorsunuz) ve çıkartmalar da klavyeye dahil olacak. Görüşme esnasında kullanıcılar yüzlerine ve kameralara filtre ekleyebilecek ve bunu sohbet ettiğiniz kişi de aynı anda görebilecek.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/ios-12-facetime-group-chats-filters-animojis?utm_source=feedly&utm_medium=referral
10
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
0
0
0