Falcon 9 Fiyaskosundan Sonra SpaceX İlk Uçuşunu Erteliyor

1
0
0
0
0
Falcon 9 Fiyaskosundan Sonra SpaceX İlk Uçuşunu Erteliyor
Falcon 9 roketinin patlaması ve Facebook'a ait uydunun hasar görmesinden sonra ilk uçuşunu yapacak SpaceX, bu uçuşu erteleme kararı aldı.

Elon Musk'ın CEO'luğunu üstlendiği dünyanın en büyük uzay şirketlerinden SpaceX, geçtiğimiz aylarda Falcon 9 roketiyle Facebook'a ait internet uydusunu uzaya gönderirken ne yazık ki bir talihsizlik yaşamıştı ve Falcon 9 roketi havalanmadan alev almıştı. Bu durum üzerine Facebook'un uydusu kullanılamaz hale gelmişti.

Olayın nedeninin tespitinden ve gerekli önlemlerden sonra SpaceX, tekrar uzaya uçuş yapmak için kontrollerini tamamladı ve bu ay NASA için bir uyduyu uzaya göndereceğini açıklamıştı ancak bu açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra SpaceX uçuşu erteleme kararı aldı.

Peki uçuş için sıradaki tarih ne zaman?

Eğer SpaceX bu uçuşu başarıyla tamamlayamazsa ciddi anlamda itibar kaybedeceğini düşünmüş olacak ki tam anlamıyla kendinden emin olabileceği bir tarihte uçuşu gerçekleştirme kararı aldı. Yeni açıklamaya göre SpaceX, Falcon 9'un patlaması olayının ardından ilk uçuşunu NASA için 2017 yılının Ocak ayında gerçekleştirecek yani sıradaki uçuş için SpaceX'in önünde yaklaşık bir ay daha var.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0