Falcon Heavy Fırlatışına Dair Her Şey, Medya Konferansında Tartışılacak

2
1
1
0
0
NASA ve SpaceX ortak çalışmasıyla yürütülen Falcon Heavy roket fırlatışının uzay performansının geliştirilmesine yardımcı olacak teknolojiler, önümüzdeki hafta bir medya konferansında uzmanlar tarafından tartışılacak.

NASA, gelecekteki uzay aracı tasarımının ve SpaceX’in bir sonraki Falcon Heavy roket fırlatışının uzay performansının geliştirilmesine yardımcı olacak dört teknoloji misyonu gerçekleştiriyor. Uzmanlar, bu teknolojileri ve NASA’nın Moon to Mars arama planlarını nasıl tamamladığını, 10 Haziran Pazartesi günü saat 1.00'deki bir medya konferansında tartışacak.

Telekonferansın sesli sunumu, çevrimiçi olarak şu adreste yayınlanacak:

https://www.nasa.gov/live

Konferansa katılım gösterenler:

  • NASA’nın Uzay Teknolojisi Misyon Direktörlüğü’nün ortak yöneticisi olarak görev yapan Jim Reuter, teknolojinin Ay’ı ve ötesini keşfetmeye nasıl gideceğini ele alacak.
  • NASA’nın Jet Propulsion Laboratory’de Deep Space Atomic Clock’un baş araştırmacısı Todd Ely, minyatürleştirilmiş, ultra hassas, cıva iyonlu bir atom saati ile derin alanlarda keşiflerin nasıl ilerletileceğini tartışacak.
  • NASA’nın Uzay İletişim ve Navigasyon programının Gelişmiş İletişim ve Navigasyon Bölümünün yöneticisi Don Cornwell, daha istikrarlı, uzay temelli bir atom saatinin Ay ve Mars'ın gelecekteki misyonlarına nasıl fayda sağlayabileceğini tartışacak.
  • NASA’ın Ball Aerospace’teki Green Propellant Infusion Mission (GPIM) baş araştırmacısı Christopher McLean, gelecek nesil fırlatma araçları ve uzay araçları için geleneksel kimyasal itiş sistemlerine doğa dostu bir alternatifin kanıtıyla ilgili konuşacak.
  • Aerojet Rocketdyne'de uzay genel müdürü Joe Cassady, GPIM'deki beş itici ve itiş sistemi hakkında konuşacak.
  • NASA’nın Bilim Misyon Müdürlüğü'nün Heliofizik Anabilim Dalı Başkanı Nicola Fox, Uzay Çevre Testleri hakkında konuşacak ve uyduları uzay radyasyonundan korumanın önemini tartışacak.
  • SRI International'daki Gelişmiş Tandem Feneri Deneyi’nde yük taşıma programı yöneticisi olan Richard Doe, bir çift NASA CubeSats'ın, Dünya’nın üst atmosferinden geçen sinyallerin bozulmalarını incelemek için Ulusal Denizbilim ve Atmosferik Yönetimi’nin (NOAA’lar) COSMIC-2 görevinin altı uydusuyla nasıl çalışacağını tartışacak.

Telekonferansa katılmak isteyenler 202-358-4273 numaralı telefondan Clare Skelly ile iletişime geçebilecek veya saat 10.00'da [email protected] adresine e-posta yollayabilecek. Ayrıca Twitter'da #askNASA etiketini kullanarak telekonferans sırasında soru gönderilebilecek.

NASA’nın dört misyonu, Falcon Heavy ile ilgili gezintiyi, Savunma Bakanlığı’nın Uzay Test Programı-2 (STP-2) görevini oluşturan hükümet ve araştırma kurumlarından yaklaşık 20 uydu ile paylaşacak. STP-2'yi yöneten SpaceX ve ABD Hava Kuvvetleri Uzay ve Füze Sistemleri Merkezi, NASA’nın Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’ndeki tarihi Fırlatma Kompleksi 39A’dan fırlatma için 22 Haziran Cumartesi 11.30’u hedefliyor.

NASA'nın Artemis ay keşif planları, iki aşamalı bir yaklaşıma dayanıyor: Astronotların 2024 yılına kadar aya iniş yapması ve 2028 yılına kadar Ay'da ve çevresinde sürdürülebilir bir insan varlığı sağlamak. NASA, Ay’da öğrendiklerini Mars’a astronot göndermek için kullanacağını söylüyor.

Kaynak : https://www.nasa.gov/press-release/media-briefing-highlights-nasa-tech-on-next-spacex-falcon-heavy-launch
2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0