Fallout 76'ya Pay-to-Win Sisteminin Gelmesi, Şikayetleri Beraberinde Getirdi

38
3
2
1
0
Fallout 76 oyuncuları, Bethesda'nın oyuna Onarım Kitleri eklemesine, bunun pay-to-win (kazanmak için gerçek para harcamak) mantığının hiçbir zaman gelmeyeceği sözünün tutulmayacağı anlamına gelmesi sebebiyle karşı çıkıyor.

Onarım Kitleri (Repair Kits), Fallout 76'nın sekizinci güncellemesiyle beraber önümüzdeki birkaç hafta içerisinde oyuna eklenmiş olacak. Temel ve geliştirilmiş olmak üzere iki farklı şekilde gelecek olan onarım kitlerinin yaptığı iş, envanterinizdeki ögelerin "canını doldurmak". Temel onarım kiti herhangi bir ögeyi yüzde 100'e kadar iyileştirirken, geliştirilmiş onarım kiti yüzde 150'ye kadar iyileştiriyor.

Fallout 76'da kullanılan silahlar ve zırhlar, kullanıldıkları veya hasar gördükleri zamanlarda aşındıkları (ya da canları azaldıkları) için tamire ihtiyaç duyuyor. Bu tamir süreci atölyeye geri dönülmesi ve toplanılan malzemelerin kullanıması anlamına geldiği için de onarım kitleri aslında oldukça önemli.

Temel onarım kitleri şu anda kıyafetler gibi sadece dış görünüşü etkileyen ürünlerin bulunduğu Atomic Shop'larda satılıyor. Buradan alışverişinizi oyun içindeki paralar olan Atom'larla yapabileceğiniz gibi, gerçek dünya parası ile de yapabiliyorsunuz.

Beklenildiği üzere bu durum, Fallout 76 kullanıcılarının Bethesda'yı oyuna pay-to-win sistemini eklemesiyle suçlamasına yol açtı.  Fallout 76, oyuncuya karşı oyuncu mantığını oyuncuya karşı çevre mantığıyla birleştirdiği için eşyalarınızı anında iyileştirmek size ciddi rekabet avantajı sağlayabilir. Hatta öyle ki hayatta kalma modu açık dünya PVP sisteminde olduğundan, bu pay-to-win sistemi hatrı sayılır problemler oluşturabilir.

Tartışmaların aynı zamanda Bethesda'nın oyuna böyle bir özelliği asla eklemeyeceğini birkaç kez tekrar etmesi yüzünden alevlendiği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-04-06-fallout-76-players-say-incoming-repair-kits-break-no-pay-to-win-promise
38
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
38
3
2
1
0