Family Tree DNA Şirketi, Elindeki DNA verilerini FBI ile Paylaşmaya Devam Edeceklerini Açıkladı

41
2
0
0
0
Teksas merkezli bir genetik test şirketi olan Family Tree DNA, kullanıcılarının DNA verilerini FBI ile paylaşıyor.

Family Tree DNA şirketi, bireylerden kişisel verilerini FBI ile paylaşmalarını talep ediyor. Genetik test şirketinin birkaç ay önce FBI ile cinayetleri çözmek adına iş birliği yaptığı ve elindeki soyağacı verilerini FBI ile paylaştığı ortaya çıkmıştı. Bu süreçten beri diken üzerinde olan şirket, müşterilerinin kişisel bilgilerini paylaşmayı reddedebilme gibi bir seçenekleri olduğunu vurgulasa da şirketin tüm bilgileri paylaşma yetkisi göz korkutuyor.  

Bu yolda kullanıcılarını ikna etmek isteyen şirket, şimdi yeni bir pazarlama kampanyası uyguluyor ve kampanya, 'Aileler Cevap Talep Ediyor' başlığı altında yürütülüyor. Kampanyanın yüzü ise 2002 yılında kaçırılan ve yaklaşık bir sene boyunca izine rastlanamayan Elizabeth Smart’ın babası Ed Smart. Şirket basın açıklamasında, genetik test sektöründeki şirketlerin cinayetleri çözmek adına federal hükümet ile işbirliği yapmasının önemini açıkladı.

Şirketin kurucusu ve aynı zamanda başkanı olan Bennett Greenspan, yapılan basın açıklamasında şirketini şöyle savundu: “Family Tree DNA şirketi; şiddet içeren cinayetleri engelleyebiliyor, birçok hayat kurtarabiliyor ya da aileleri bir araya getirebiliyorsa şirket olarak kişisel bilgileri paylaşmanın bir ahlaki sorumluluk olduğunu hissediyoruz.”

Bulunduğu sektör tamamıyla müşterilerinin DNA’sını toplamaya dayansa ve cinayetleri çözmekle hiçbir ilişkisi olmasa da Family Tree DNA şirketi ‘ahlaki sorumluluk’ kavramını savunuyor ve geri adım atmayı düşünmüyor.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90329332/familytreedna-says-it-has-a-moral-responsibility-to-share-dna-data-with-fbi?partner=feedburner&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=feedburner+fastcompany&utm_content=feedburner
41
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
41
2
0
0
0