FBI Bile Açıklama Yaptı: Akıllı Televizyonlara Dikkat Edin

29
9
8
2
1
Akıllı televizyonlar bir süredir hayatımızda. Artık internet bağlantı desteği olan televizyonlar da görüntülü sohbet yapmak bile mümkün. Ancak FBI, bu ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

İnternet kullanımının yaygınlaşması ve elektronik teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza pek çok yeni ürün girdi. Bu ürün çeşitlerinden bir tanesi de akıllı televizyonlar. Artık akıllı televizyonlarımızla internete girebiliyor, çevrimiçi dizi ve film platformlarına erişebiliyor ve hatta görüntülü konuşmalar bile yapabiliyoruz. Ancak ABD'nin istihbarat bürosu olan FBI, şimdi bu akıllı televizyonlarla ilgili önemli bir bilgilendirme notu paylaştı.

FBI'ın akıllı televizyonlarla ilgili açıklamaları, kasım ayıyla birlikte gelen indirim günleri hakkında. Kasım ayı boyunca hemen her üretici, e-ticaret platformu ve perakende satıcı; belirli ürünlerinde ciddi indirimler yaptı. Bu indirimler kapsamına genelde, elektronik ürünler ve dolayısıyla da akıllı televizyonlar da dahil edildi. Hal böyle olunca da tüketiciler, indirim kapsamında yeni bir akıllı televizyon almak için fırsat yakalamış oldular. 

akıllı tv

Akıllı televizyon üreticileri, cihazlarına internet bağlantısını ve çeşitli teknolojiler koyuyorlar. Ancak işin açığı bir akıllı televizyonun özellikleriyle ön plana çıkmaya çalışan üreticiler, akıllı televizyonlarının güvenlik sistemlerine çok da önem vermiyorlar. Hatta geçmiş dönemlerde, akıllı televizyonlara yapılabilecek siber saldırılar pek çok kez gündeme gelmişti. FBI de tüketicileri, tam olarak bu noktada uyarıyor.

FBI tarafından yapılan açıklamalarda akıllı televizyonların, kullanıcıların mahremiyetlerinin yanı sıra çeşitli hırsızlık olaylarına da neden olabileceği belirtildi. Bilgisayar korsanları, mikrofonuna eriştikleri veya kamerasına bağlandıkları akıllı televizyonlar üzerinden, o eve hırsızlık amaçlı da girebilirler. FBI'a göre nadir de olsa böyle olaylar yaşanıyor ve bu yüzden de dikkat edilmesi gerekiyor.

akıllı televizyon

Ancak akıllı televizyonlarla ilgili başka bir konu daha var. O da bu akıllı televizyonları üreten şirketlerin tüketicilere yaklaşımı. Şöyle ki; akıllı televizyonların bir çoğunda program önerisi yapma özelliği var. Bu özellik, kullanıcıların izlediği programlara göre yeni önerilerde bulunuyor. Ancak bu noktada nasıl bir takip ve veri toplama politikasının güdüldüğü şu an için belli değil.

Görünen o ki akıllı televizyonlar, her ne kadar tüketicilere hizmet etmek için üretilmiş olsalar da şu an için bu teknolojik ürünlerin çeşitli sorunları var ve bu sorunların giderilmesi gerekiyor. Ancak sistem tam olarak oturana da tüketiciler de bir şeyler yapabilir. FBI, yeni bir akıllı televizyon alan herkesin ürünün kitapçığını okuması gerektiğini söylüyor. Böylelikle akıllı televizyonunuzla ilgili daha çok bilgi sahibi olabilir, olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/12/01/fbi-smart-tv-security/
29
9
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
9
8
2
1