FBI, Küresel Çapta Dark Web Sitesi Avına Dahil Oldu

20
8
5
2
1
Birkaç gün önce Europol’ün iki dark web sitesine yönelik operasyon yapmasının ardından şimdi de FBI bir dark web sitesini hedef alan bir operasyon gerçekleştirdi.

İnternetin bir şu anda kullandığımız gibi görünen ve indekslenen kısmı var, bir de indekslenmeyen, şifreli bir ağ üzerinde yer alan kısmı dark web var. Bu kısma erişmek için Tor tarayıcı gibi bir tarayıcı kurmak gerekiyor ve erişim pek kolay değil.

Öte yandan dark web kişilere fazladan bir gizlilik katmanı sağlıyor ve burada insanları bulmak çok kolay değil. Bu yapısı, dark web’i suçlular için çekici hale getiriyor.

Suçlular ve suç aktiviteleri için kullanılan kısımda yer alan kişiler için son dönemde tehlike çanları çalmaya başlıyor. FBI salı günü Deep Dot Web adlı bir siteye yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Bu sitede dark web pazarları için linkler yer alıyor.

Europol de yakın zamanda iki dark web pazarını kapatmıştı. Bu sitelerden biri Sikkitie, diğeri de dark webin ikinci büyük pazarı olan Wall Street Market idi.

ABD’li vekil Nick Hanna, Wall Street Market’in kapatılmasının ardından yaptığı açıklamada dark webteki “sofistike aktörlere” ayak uyduracaklarını ve uluslararası partnerleriyle daha da sıkı ilişkiler içinde olacaklarını söyledi. Hanna, bu kişilerin internetin en karanlık köşelerinde takıldıklarını, bu davanın nerede olurlarsa olsunlar onları bulup avlayacaklarını gösterdiğini söyledi.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/global-crackdown-dark-web-marketplaces
20
8
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
8
5
2
1