FBI Yöneticisinden Uyarı: ''Bilgisayar Kameralarınızın Üstünü Kapatın''

2
0
0
0
0
Eğer zaman zaman bilgisayarınızın kamerasından birilerinin sizi izlediğini düşünüyorsanız haksız olmayabilirsiniz.

Hatırlayacak olursanız birkaç ay kadar önce Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in paylaştığı bir fotoğraf, sosyal medyada güvenlik problemlerinin tartışılmasına sebep olmuştu.

Söz konusu fotoğrafta Zuckerberg'in laptobunun webcam'in de ve mikrofon kısmında bant bulunmaktaydı. Bu da akıllara şu soruyu getirdi; bilgisayarımızın kamerası, istenildiği zaman erişilebilen ve bu sebeple güvenliğimizi tehdit eden bir unsur olabilir mi?

Bu konuda pek çok farklı görüş mevcut. Kimileri bunun biraz paranoyakça olduğunu düşünse de çoğunluk söz konusu durumun olabilirliği konusunda tedirgin. 

Şimdi ise FBI yöneticisi James Comey'in yaptığı açıklama, bizi biraz daha tedirgin etmiş durumda.

İzleniyor Olabiliriz!

Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen bir konferansa katılan Comey, bilgisayar kameraları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bilgisayar kameralarını bant yapıştırma ya da benzeri önlemler ile kapatmadan söz eden Comey, bunun son derece ''hassas bir şey'' olduğunu ve herkesin yapması gerektiğini belirtti.

''Herhangi bir devlet ofisine girdiğinizde kontrol edin; bütün webcam'lerin üstünde küçük kamera aparatları bulunur. Bu aparatlarda küçük, kamerayı kapatacak şekilde kapaklar vardır ve gerektiği durumlarda bu kapakları kapatırsınız. Bunu yaparsınız çünkü yetkisi olmayan insanların sizi seyretmesini istemezsiniz.''

Comey, özellikle FBI'ın bir dönemler Apple ile karşı karşıya geldiği iPhone şifresi kırma olayı ve bu olayın gerçekleştiği süre boyunca laptobunun ve bilgisayarının kamerasını küçük bir bant parçası ile kapatmış.

FBI yöneticisinin bu açıklamasını ciddiye almakta fayda var. Tabiki her an, her dakika sizi birilerinin izlediği gibi bir durum söz konusu olamaz. Ancak şahsi görüşüm, ulaşmak isteyen ve gerçekten bilgisayar sistemlerini, programlarını bilen yetenekli kişiler (yani uzun lafın kısası hacker'lar), bir şekilde bilgisayarınızın kamera ve mikrofonuna ulaşabilir.

Yani eğer bu konuda siz de bir endişe içinde iseniz, bilgisayar kameranızı kapatabileceğiniz küçük aparatlar satılmakta. Onlara başvurmak çözüm olabilir.

Kaynak : https://9to5mac.com/2016/09/14/fbi-director-webcam-cover/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0