FED’den Facebook’un Kripto Parası Libra İçin Tehdit Niteliğinde Uyarı

6
3
2
1
0
Facebook'un kripto para birimi Libra ile ilgili son açıklamalar, FED Başkanı'ndan geldi. Jerome Powell, Facebook'un bu projeden önce güvenlik, gizlilik, terörizm ve para aklama gibi konulardaki soru işaretlerini gidermesi gerektiğini ifade etti.

Facebook, geçtiğimiz aylarda kendi kripto para birimleri "Libra"yı duyurdu. Şirketin duyurusunun ardındansa pek çok açıklama yapıldı ve Libra'ya sıcak bakılmadığının altı defalarca çizildi. Bu kez FED (Merkez Bankaları Sistemi ya da ABD Merkez Bankası) Başkanı Jerome Powell, Libra ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Finansal Hizmetler Meclis Komitesi, dün bir araya geldi ve Facebook'un kripto para birimi üzerinde konuştu. FED Başkanı'nın açıklamaları ise Facebook'a hem tehdit hem de uyarı niteliğindeydi.

facebook

Powell açıklamalarına Facebook'un gücüne dem vurarak başladı. Yaptığı açıklamalarda Facebook'un "birkaç milyar insan" tarafından kullanıldığını belirten Powell, bu bağlamda Facebook'un en büyük sorunlarından olan gizlilik ve güvenliğe dem vurarak, bu konunun ne kadar önemli olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda Facebook gibi bir şirketin her hareketinin detaylıca takip edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

FED Başkanı ayrıca, ABD'nin en azından şimdilik Libra ile ilgili olumlu düşünmediğini, bunun altında yatan bazı sebeplerin olduğunu açıkladı. Powell, Facebook'un bu para birimiyle birlikte ilk olarak kafalardaki gizlilik ve güvenlik, terörizm ve para aklama gibi konulardaki soru işaretlerini gidermesi gerektiğinin altını çizerek, Facebook'un özellikle de para aklamayla ilgili olarak etkili bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Powell, Facebook'un bu konularda mücadele etmemesi halinde Libra'nın sadece bir proje olarak kalacağını ve rafa kaldırılacağını düşündüğünü söyledi.

Kaynak : https://koinbulteni.com/fedden-fbye-tehdit-gibi-uyari-46906.html
6
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
0