Felaket Sırasında Hayat Kurtaracak Bir Araç Geliştiriliyor

33
9
3
3
3
ABD, olası felaketler ve afetlerden en az zararla çıkmak için afet yardım aracı geliştiriyor. Araç, bir felaketin ortasında elektrik, ısı ve hatta su sağlayacak.

Hidrojen yakıt hücresi ABD hükümeti ve kurumları için ilgi çekici bir şey. ABD Ordusu, Chevy Colorado ZH2 yakıt hücresi pickup'ı konusunda General Motors ile iş birliğinden yapmıştı. Şimdi ise alternatif güç aktarımlarına yöneldi gibi duruyor.

ABD Enerji Bakanlığı ve ABD Ordusu, yakıt hücresi güç aktarma sistemine sahip, amaca yönelik bir felaket kurtarma aracı geliştirmek için yeni bir iş birliği çabasında. Yakıt hücreleri sıfır emisyonla yarar sağlarken Ordu ve DoE birkaç önemli noktaya dikkat çekti. Yakıt hücreleri 72 saate kadar güç, ısı ve hatta su kaynağı sağlayabiliyor. Bunlar felaket bölgesinin ortasında, acil durum ekibinin ve ilk müdahalenin durumla başa çıkmasına büyük ölçüde yardım edebilir. ABD, bu tür bir aracın son zamanlarda gerçekleşen Kaliforniya orman yangını ve Bahamalar'daki Kasırga Dorian gibi örneklerde iyi hizmet edebileceğini belitti.

Afet aracı

İş birliği çabası yeni olsa da, DoE uzun süreli olarak hidrojen yakıt hücrelerine odaklanmış durumda. Departman önceleri, güvenilir ve uygun fiyatlı hidrojen üretimi, nakliyesi ve depolanmasına odaklanan H2@Scale Initiative'i kurmuştu. Hidrojen, elektrikli otomobilde olduğu gibi elektrik üreten yakıt hücrelerine güç veriyor. Bir tür güç istasyonu olan aracın sağladığı faydalar felaket alanına da taşınmış oluyor. Yakıt hücreleri içten yanmalı bir motora kıyasla daha gizli operasyonlarda kullanılabiliyor. Çünkü araçların çok daha az tespit edilmesini sağlayan hafif bir ısı imzası oluşturuyor.

Aracın özel bilgilerine ait hiçbir fotoğraf bulunmamakla birlikte, yakıt hücresi acil durum aracının adı: H2Rescue. Ordu Mühendisleri, çeşitli ortaklarla birlikte bu sonbaharda teklif talepleri vermeye başlayacak. Mühendislik ve geliştirmenin ardından, H2Rescue bir uygunluk çalışmasından geçecek. DoE ve Ordu, emisyonsuz acil durum aracının sahada çalışanlara iyi uyduğundan emin olmak ve göstermek için ortak bir gösteri planlıyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/hydrogen-fuel-cell-truck-emergency-army/
33
9
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
33
9
3
3
3